Svampeomelet med støvbolde

Svampeomelet med støvbolde

I weekenden havde vi simultant besøg af min veninde og hendes søn, som er Ottos bedste ven, og min mor, som kom for at hænge ud med børnene og mig, mens Peter var bortrejst. Lørdag formiddag gik vi en tur i skoven med ungerne, og her fandt vi svampe. Faktisk var det min veninde, som spottede dem – en gammel træstub, hvor det myldrede må små baby-støvbolde.

Jeg havde slet ikke gear med til svampehøst, så de blev desværre ikke skåret af men revet op med rode (undskyld!). Jeg håber der dryssede en masse sporer ned over det hele til en ny omgang støvbolde. Heldigvis havde jeg en lille pose med, så vi fyldte den med de små fine svampe.

Hjemme i køkkenet blev de losset ud på et rent viskestyke, så jeg kunne rense dem med kniv og børste. En del af dem havde levende biller i sig, som boede inde midt i svampene, så se dig lige for, når du går dem efter. Fordi vi havde høstet dem med jord og det hele på, måtte de lige en tur under vandhanen i en sigte – det skete der intet ved. De har en helt tør overflade og bliver slet ikke slatne eller slimede.

Jeg lavede en lækker omelet, som vi spiste til frokost (suppleret af pølsemadder til ungerne). Jeg tror det var pærestøvbolde vi fandt. De er meget milde i smagen og har en god fast konsistens. De ligner små kødboller på billederne, men det ER altså støvbolde! Støvbolde skal spises unge, mens de stadig er faste og hvide indvendigt.

Omelet med støvbolde

3-4 pers.

1 skalotteløg
200 g støvbolde, rensede. Hvis de er større kan de halveres
2 spsk smør
1 fed hvidløg
2-3 kviste timian
1 dl piskefløde
salt og sort peber
8 medium æg

  1. Hak skalotteløget fint. Smelt 1 spsk af smørret i en pande og steg løg sammen med svampe et par minutter ved middel varme. Tilsæt finthakket hvidløg og timianblade og krydr med salt og peber. Hæld fløden over og lad det stå og simre, mens fløden koger ind til halvdelen. Hold svampene lune.
  2. I en ren pande smeltes resten af smørret. Pisk æggene sammen og krydr med lidt salt. Hæld dem i panden og skub det lidt rundt, så du får lidt fylde i omeletten. Lad æggene stå ved lav varme og sætte sig. Når de næsten har sat sig, men konsistensen stadig er våd og cremet på toppen, hældes svampene over på den ene halvdel af omeletten. Kom evt. lidt ekstra timian over og fold omeletten over sig selv.
No Comments

Post A Comment