Sv. Michelsen Chokolade – hvad har jeg egentlig lavet udover at spise flødeboller?

Sv. Michelsen Chokolade – hvad har jeg egentlig lavet udover at spise flødeboller?

sv. michelsen chokolade

Som I måske har fulgt lidt med i på Facebook og her på bloggen, så har jeg i løbet af foråret været med i et projekt hos Sv. Michelsen Chokolade. Meget af tiden er gået med at spise chokolade og flødeboller, men til hvad nytte, spøger du måske? Det var ikke kun for at irritere mine kære læsere, kan jeg fortælle!

Jeg har været med i et udviklingsprojekt hos Sv. Michelsen, hvor jeg sammen med en masse spændende mennesker fra især den kreative branche, har siddet og leget, smagt og diskuteret, hvordan man kan hjælpe det gamle hæderkronede chokoladefirma med at udvikle sig og blive ved med at blive bedre.

Sv. Michelsen er et familieejet foretagende og de fleste af vores møder har vi holdt på chokoladefabrikken, som ligger i Hvidovre. Det var simpelthen så fedt at besøge denne lille fabrik, som laver håndlavede fyldte chokolader og nogle sindssygt lækre flødeboller. Hele produktionen foregår lokal på den lille fabrik, hvor det nu er 3. generation af familien, der leder virksomheden.

Sammen med kreative direktører, business udviklere, tv-producere, kokke, kunstere, grafikere, arkitekter og mange andre har jeg siddet og spist mig igennem hele Sv. Michelsens sortiment (det var utroligt hårdt arbejde, som du nok kan forestille dig!), taget stilling til hvad jeg mente om hvert enkelt stykke chokolade, brainstormet på hvordan man kan gøre sortimentet endnu bedre og leget med forskellige nye stykker chokolade med nye sjove smagssammensætninger. Det hele bliver implementeret i virksomheden, som nu skal sætte de nye kreationer i produktion, og jeg glæder mig sådan til at se, hvordan det bliver modtaget af kunderne.

Jeg kan ikke løfte sløret for de konkrete nytænkninger – du må vente og se, hvad der sker ude i Sv. Michelsen butikkerne rundt om i landet, eller følge med på deres Facebook side.

Her fra skal bare lyde en stor tak til Sv. Michelsen og hele holdet af kreative ildsjæle, som jeg har siddet sammen med og guffet chokolade og tænkt store tanker. Det var super fedt at deltage!

sv. michelsen chokolade

En stor bakke med fyldte chokolader.

sv. michelsen chokolade

Et udvalg af stænger. Jeg er helt vild med hindbærsnitte-stangen, som du kan se bagerst til venstre.

Sådan så bordet ud på en af de dage, hvor hele sortimentet skulle smages. Det blev faktisk lidt hårdt til sidst…

4 Comments

Post A Comment

 • Maria
  Posted at 09:07h, 09 juni Svar

  Hej Mira

  Jeg ved at de har haft store problemer med deres flødeboller med Mocca. Det er noget med at skummet “falder sammen” når det får kaffen i.

  Jeg har selv været stor fan af netop disse flødeboller men har fået at vide, ved reklamation til fabrikken, at mange havde klaget over denne smagsvariant fordi flødebollen blev helt “våd” indvendig og bunden blev gennemvædet af “sirup” fra skummet.

  Jeg håber at der produceres en ny og bedre variant af flødebollen med kaffesmag- den er min favorit!

  med venlig hilsen

  Maria

 • Rasmus Palsgård
  Posted at 15:11h, 08 juni Svar

  Hej Mira

  Det er spændende, at Sv. Michelsen har nedsat et panel, der skal udvikle produkterne og forhåbentligt give os bedre chokoladeoplevelser.

  Da jeg havde producentens klassiske flødebolle med i MAD&venners store flødebolletest for et par numre siden, oplevede vi, at skummet var uensartet og meget fedtet – er det noget, du er stødt på under dine smagninger?

  Alt godt,
  Rasmus

  • Mira Arkin
   Posted at 13:48h, 09 juni Svar

   Hej Rasmus.
   Nej, det har jeg faktisk ikke oplevet. Men jeg ved, de har begrænset holdbarhed og at skummet bliver ustabilt hvis man gemmer dem for længe. Måske har de været for gamle?
   KH Mira

   • Rasmus Palsgård
    Posted at 14:09h, 10 juni Svar

    Hej Mira

    Nej, det skulle helst ikke have været for gamle, eftersom jeg købte dem, samme dag som jeg skulle bruge dem; men måske har det bare været et uheldigt parti dén dag.

    Kh
    Rasmus