Surdejsboller med kerner
Nu hvor jeg er blevet sådan en from surdejsmor (tak, Corona) bliver mine sædvanlige weekendboller ofte lavet efter denne opskrift, hvor der – gisp! – slet ikke er gær i!
Det er lidt nemmere at få boller til blive vellykkede uden gær, end et helt brød, som simpelthen har mere vægt, der skal bæres oppe af lufthuller. Så det er mere taknemmeligt at kaste sig ud i, fordi man har en højere succesrate. Det har jeg i hvert fald.
Her får I min opskrift på helt enkle surdejsboller, som hæver natten over, så de er perfekte til morgenmaden, når du har tid til at være hjemmebager. Det har du måske lidt oftere for tiden, en før Corona.
Surdejsboller med kerner
10 stk.
100 g aktiv surdej
3½ dl koldt vand
50 g fuldkornshvedemel (jeg bruger ølands)
70 g solsikkekerner
50 g græskarkerner
400 g hvedemel
12 g salt
½ dl grovvalsede havregryn
- Kom surdej og vand i en skål og bland fuldkornsmel, kerner og hvedemel i. Rør dejen sammen og lad den så stå og lave autolyse i 45 min. Jeg lader den bare stå i min røremaskine. Kom herefter salt i og ælt dejen grundigt i 10 min, så den slipper skålens sider.
- Dæk skålen med plastfolie eller en plasthætte og lad dejen hæve på køkkenbordet i ca. 12 timer.
- Vip dejen forsigtigt ud på et let meldrysset bord og brug en bagespatel til at dele den i 10 stykker. Prøv at håndter dejen så lidt som muligt, så du bevarer luftboblerne i dejen. Læg stykkerne over på en bageplade med bagepapir på og drys med havregryn.
- Bag bollerne ved 240ºC i 18 min. Jeg bruger varmluft.
Emilia
Posted at 13:35h, 18 septemberSkal dejen ikke foldes?
Mira Arkin
Posted at 15:25h, 18 septemberNej, den er dejligt nem 🙂
Rikke Louise Bundgaard-Nielsen
Posted at 03:53h, 22 majHej Mira,
Den opskrift snupper jeg 🙂
KH Rikke (Mettes swezz)
Mira Arkin
Posted at 09:02h, 22 majSå hyggeligt Rikke 😘♥️