Super lækker burrataservering på Toto Vin & Spisebar (og andre gode sager)

Super lækker burrataservering på Toto Vin & Spisebar (og andre gode sager)

Efter jeg for 5-6 år siden opdagede burrata, lavede jeg den her regel om, at hvis jeg så det, skulle jeg købe det. En virkelig fornuftig regel, da burrata bare er sygt lækkert. Heldigvis kan man efterhånden få det flere steder – både i butikker og på restauranter. Måske bliver jeg nødt til at ændre på reglen, så jeg ikke SKAL købe det, hver gang jeg ser det? Arhhh, lad os lige køre lidt videre med den gode regel…

Jeg fik endelig spist på Toto Vin & Spisebar (firstmover kan man ikke kalde mig, sorry. Håber I alligevel er glade for middle-mover anbefalingerne her fra). Det ligger et pænt stykke ude af Amagerbrogade, hvor jeg aldrig ellers ville befinde mig, hvis det ikke lige var fordi jeg gerne ville spise her, og fordi det passede super godt i forhold til min veninde, jeg skulle mødes med, som bor i nærheden.

Det er samme hold, som driver Salon 39 (en mega favorit, og vi boede jo lige om hjørnet i vores gamle lejlighed) og Bar Uno (som jeg mangler at prøve). Det er som navnet antyder en vinbar, hvor man også kan spise, så man kan også sagtens bare spise en lille hapseret og drikke forskellige vine (der er mange på glas) eller hvad man nu har lyst til. Vi var dog ude i en hel menu.

Det var selvfølgelig varmt (tænk at man kan skrive det!), og vi fik et dejligt klinkebord udenfor på fortovet, så roséen smagte ekstra godt. Det var første åbningsdag efter sommerferien og tjeneren havde lidt travlt, så der var lidt ventetid i løbet af aftenen. Det gjorde mig ikke noget, for min veninde og jeg havde meget snakke om og vi hyggede os bare.

Der er også hyggeligt indenfor, hvor man kan bede om at få plads i spisebaren, så man kan sidde og kigge med, når maden laves. Det er perfekt, hvis man spiser alene eller er to.

Vi delte to forretter. Her er det tuntatar med syltede agurker, sesam-avocadomayo, syltede løg og masser af korianderspirer. Perfekt tilsmagt med store chunks af blød lækker tun.

Og så den fantastiske burrataservering med en stor blød burrata på en bund af en slags pesto lavet af de fine grøne hestebønner (favabønner), hvor der også var hele bønner og lækkert drys af hvidløgs brødcrumble og en sjat god olivenolie. Åh, hvor var det lækkert. Så fin en måde at servere burrata på. Jeg vil helt sikkert kopiere den derhjemme – sikkert med courgetter, som der jo hele tiden dukker nye op af i haven. Vi drak sydfransk rosé til.

Til hovedret spiste min veninde nakke af iberico gris. Den var sticky og karamelliseret og kom med grillet nektarin stikkelsbærkompot og en urteolie. Jeg smagte det ikke, men det så dødgodt ud.

Jeg spiste ribeye med béarnaise. Perfektk stegt bøf med en hjemmerørt béarnaise, der var lige som den skulle være. Som tilbehør fik jeg en salat af grillet spidskål med masser af dild og…

…de mest absurd sexede stegte kartofler ristet i oksefedt (JA!) og med en spicy aioli til. Altså for filan hvor smagte det godt. Det var crazy godt! Det var ikke helt det rigtige sammen med min béarnaise (her manglede jeg lidt at kunne vælge noget non-saucy kulhydrat). Men de her kartofler kunne jeg leve af og hvis jeg havde tømmermænd, ville mit eneste ønske være, at kunne få dem ind i kroppen via drop. Og hvis I er to personer, så køb TO PORTIONER, for én er ikke nok! Shit, det var lækkert.

Vi havde enormt svært ved at bestemme os for hvilken vin, vi var i humør til. Den tålmodige tjener lod os smage flere forskellige slags, før vi endte med en dejlig koncentreret Beaujolais, der var lige det, vi havde lyst til.

Og så var jeg faktisk pænt mæt og havde sagt, jeg ikke skulle have dessert. Indtil tjeneren præsenterede os for de mange slags hjemmerørt is, som også var på dessertkortet. Da hun sagde amarena-chokolade var jeg solgt og sluttede derfor af med denne store kugle rigtig lækker is med mørke amarena kirsebær og et ton hakket mørk chokolade. Og så lige en espresso og “vupti” hjem med tog, metro, s-tog og cykel til Holte. Det er lige lidt længere væk end Frederiksberg var, men jeg ELSKER det. Og jeg elskede maden på Toto og hvis jeg nu boede på Amager, ville jeg spise der hele tiden.

2 Comments

Post A Comment

 • Jonna Helkær
  Posted at 10:38h, 17 august Svar

  Hej Mira,
  Skønt indlæg. Hvad skulle du betale for din middag?

  Mvh.
  Jonna

  • Mira Arkin
   Posted at 12:03h, 17 august Svar

   Det var ca 1600 kr for to inkl 2 flasker vin.