Sund salatfølelse – uden afsavn

Sund salatfølelse – uden afsavn

rodfrugtsalat med bacon

Bekendelse: Den 1. januar havde jeg ingen tømmermænd. Det er ikke helt normalt for mig, men hænger nok sammen med, at vi holdt nytår med mine forældre, hvilket gjorde at sprit-indtaget væsentligt blev reduceret. I hvert fald i forhold til, når vi holder nytår med vennerne, hvor Jesper gerne kommer med shots imellem retterne og store, farlige og ekstremt velsmagende cocktails bagefter.

Men altså: ingen tømmermænd = ingen sygelig trang til stegt kød med smeltet ost og pomfritter og masser af salt.
I stedet var jeg sådan en belastende type, der lige lavede en salat til frokost. Mega belastende! Til mit forsvar vil jeg sige, at der var bacon i, men jeg vil ikke anbefale salaten til folk med rigtig stride tømmermænd – der skal der altså mere seriøse varer på banen 🙂

Når det så er sagt, så er salaten her super tasty og tilfredsstillende med masser af gods i. Den er smart at lave en dag, hvor du har rester af ovnbagte rodfrugter fra dagen før. Du kan bruge bare kartofler eller en blanding – som jeg gjorde – af hvad du nu har ovnristet dagen før. Man kan selvfølgelig også riste rodfrugterne til lejligheden – salaten er rigtig lækker lun. I min version her brugte jeg kartofler, jordskokker og pastinak. Jeg er også helt vild med den sprødhed og salte smag, som bladsellerien tilføjer.  Salaten er god både som aftensmad og frokostret eller som del af en buffet.

 rodfrugtsalat med bacon
Rodfrugtsalat med bacon
Til 4 personer som let frokost

700 g. blandede, bagte rodfrugter
100 g. bacon i tern
3 stængler bladselleri
1 lille rødløg
1 god håndfuld blandede krydderurter, f.eks. persille og dild
2 spsk. olivenolie
1-2 spsk. hvidvinseddike eller hvid balsamico
salt og friskværnet sort peber

1. Steg baconen sprød i en pande og kom det over på køkkenrulle, så overskydende fedt bliver suget op.

2. Skær rodfrugterne i mundrette bidder. Vask bladselleri og og skær stænglerne i skiver. Snit løget.

3. Bland rodfrugter, bladselleri, løg og bacon i en stor salatskål og kom plukkede krydderurter ved – jeg kan godt lide krydderurterne ikke er for finthakket, så man kan se dem.

4. Vend det hele med olie, eddike, salt og peber.

No Comments

Post A Comment