Stikkelsbærgrød

Stikkelsbærgrød

stikkelsbærgrød

Jeg lavede stikkelsbærgrød i går. Det har jeg ikke spist siden jeg var barn og min mor lavede det af vores stikkelsbær i haven. Men i går så jeg smukke, mørkerøde stikkelsbær hos en grønthandler. De var ved at sprænges af modenhed og jeg måtte bare have dem. Det var super nemt at lave denne grød og vi spiste dem helt enkelt med tyk øko-fløde hældt over. Hvorfor sidde og pjatte med mælk, når nu fløden er det bedste?

Vi havde gæster til middag i går, og under desserten talte vi om, hvor sjældent mand fik stikkelsbærgrød. Og at det var noget, vi forbandt med barndommens somre. Sikkert fordi, det er svært at finde stikkelsbær i butikkerne. Men kig efter dem hos din grønthandler og ved vejsiderne rundt omkring i landet. Eller plant en stikkelsbærbusk i haven.

stikkelsbær

 

Stikkelsbærgrød
Nok til 6-8 personer til dessert

900 g stikkelsbær, røde eller grønne
450 g sukker
1 vaniljestang
1 dl vand
1 toppet spsk kartoffelmel

1. Nip stilk og blomst af stikkelsbærrene – de slipper nemt, når bærrene er modne. Skyl dem godt i en sigte og kom dem over i en gryde sammen med sukker. Flæk vaniljen og skrab kornene ud med bagsiden af en urtekniv. Kom vaniljekorn og stængerne i gryden sammen med vand. Kom låg på og lad bærrene koge sammen i 10 minutter.

2 Tag en kop og tag noget af saften op fra gryden. Rør kartoffelmelet ud her i. Sluk for varmen under gryden og rør kartoffelmelblandingen i. Grøden må ikke koge efter der er kommet kartoffelmel i – den kan blive slimet. Hæl grøden over i en serveringsskål og lad den køle af.

 

Tip

Spis grøden som jeg gjorde, bare med god fløde. Eller med vanilje- eller karamelis. Eller en klat græsk yoghurt.
Drys evt. sprøde, honningristede havregryn over, eller knuste makroner eller lav en hurtig trifli: hæld grøden over et par ladyfingers og kom en klat flødeskum over.

 

stikkelsbærgrød

1Comment

Post A Comment

  • Laura
    Posted at 08:08h, 09 august Svar

    Jeg ELSKER frugtgrød med dejlig fløde henover!! Det er bare SÅ irriterende at der, tilsyneladende, ikke er marked for stikkelsbær i butikkerne. Det er synd, da jeg synes det er et af de bedste danske sommerbær. – Også til marmelade!

    Så snart jeg finder nogle, går jeg i gang med din lækre opskrift 🙂