Sticky chili-lime kylling med risnudler og lidt om weekendens ikke så mange planer
Foto: Line Klein
Det her er bare så nem og lækker en ret med kylling. Der kommer så meget god smag ud af kyllingen, mens den steger i ovnen med sin marinade. Og i denne opskrift udnytter man alt det lækre snask i bunden af bradepanden, fordi man vender nudlerne sammen med det til sidst. Mega lækkert! Og sindssygt nem aftensmad – især hvis man lige sætter kyllingen til at marinere aftenen før, så man bare kan ploppe den direkte i et fad og ind i ovnen, mens man snitter grøntsager og koger nudler.
Kan I nu have en rigtig god weekend alle sammen. Vi har ikke de store planer, andet end en hyggelig søndags-fødelsdagsbrunch hos venner. Peter og jeg skal mødes i eftermiddag inden ungerne skal hentes og finde en gave til fødselaren. Jeg elsker, når vi lige har 1½ time sammen i byen (det bliver så Lyngby), hvor vi kan drikke en kaffe og se på butikker sammen uden børn, der hiver i os. Så får vi ladet voksenbatterierne bare en smule op, inden weekenden, hvor vores crazy unger totalt overtager verdensherredømmet.
Sticky chili-lime kylling med sesamnudler
4 pers.
6 spsk soja
2 dl sød chilisauce
1 fed hvidløg
1 spsk sesamfrø
1 spsk flydende honning
2 spsk vindruekerneolie
Saft af 1 lime
700 g kyllingeoverlår
500 g gulerødder
1 bundt forårsløg
180 g risnudler
Bland soja med chilisauce, knust eller revet hvidløg, sesamfrø, honning, olie og limesaft. Hæld marinaden over kylligen og lad den marinere i køleskabet mindst en halv time – gerne natten over.
Skræl gulerødderne og skær dem i grove stykker. Skær forårsløg i tykke skiver. Tag kyllingen op af marinaden og læg stykkerne i et ovnfast fad. Hæld al marinaden over. Steg kyllingen i ovnen ved 200 gr. i 25 min. Tag fadet ud af ovnen og kom grøntsagerne i. Sæt det tilbage i ovnen og steg videre i 12 min. Kog imens nudlerne efter pakkens anvisning. Tag kyllingen op af fadet og vend de kogte nudler sammen med grøntsager og marinade. Server med kyllingen.
No Comments