Stenbiderrogn – de lyserøde små darlings er over os
Jeg sagde det sidste år, og nu siger jeg det igen: husk nu stenbiderrognen!
Sæsonen er over os, og de fine lyserøde skattebasser ligger hos fiskehandlerne og venter på at komme med dig hjem. I år er der – i hvert fald i København – en del arrangementer i forbindelse med stenbiderrognen. Bl.a. er der rogn rally, hvor man cykler rundt fra restaurant til restaurant og smager forskellige delikatesser med stenbiderrogn og så er der fancy Pink Dinner på Nationalmuseet, hvor kokke fra bl.a. Krogs Fiskerestaurant laver en gourmetmenu med stenbider i centrum og med efterfølgende fest med DJ og Hannah Schneider og champagnebar og alt muligt! Du kan læse om arrangementerne her.
Det er stadig først på sæsonen, så rognen er både dyr og mild i smagen – senere på sæsonen bliver den lidt billigere, mørkere i farven og får lidt mere smag.
I weekenden spiste jeg stenbiderrogn på ristet brød med creme fraiche og rygeost og et drys purløg. Mumse-mums.
Sådan renser du stenbiderrogn
Læs her om hvordan du renser stenbiderrogn, hvis du køber den urenset.
No Comments