Stenbider rillettes

Stenbider rillettes

stenbider rillettes

Man kan faktisk også bruge selve stenbider fisken – ikke kun rognen. De røgede stenbidere er ret billige og har en dejlig, fed røgsmag.

Prøv denne nemme rillettes af stenbider og stenbiderrogn. Eminent til en hapser eller på et stykke smørrebrød til en lækker frokost. 

Stenbider rillettes

2 røgede stenbidere
100 g stenbiderrogn
2 spsk finthakkede asier *
3 spsk creme fraiche (bestem selv om det skal være 18 eller 38% – jeg bruger naturligvis 38%)
2 spsk hakket dild
1 spsk hakket purløg
groftkværnet sort peber
dild til pynt

1. Fjern skindet fra fisken og pil kødet af. Det gøres nemt med fingrene. Del eller hak kødet i små stykker og kom det i en skål.

2. Bland fisken sammen med stenbiderrogn, asier, creme fraiche og hakkede krydderurter. Kværn godt med sort peber i og smag på det. Jeg plejer ikke at bruge salt, da fisken i sig selv er ret salt.

3. Server med sprødt brød – f.eks. knækbrød – og pynt med dild. Haps!

røget stenbider

 

* Asier er ikke noget jeg bruger ret tit, men jeg kan godt lide dem i rillettes – de giver både syrlighed, sødme og sprødhed. Prøv også med cornichoner eller drueagurker.

4 Comments

Post A Comment

 • Thorbjørn
  Posted at 16:15h, 04 april Svar

  Hej Mira.

  Jeg har en gravid kæreste som vil have stenbider og faldt over din opskrift. Men mit problem er at de ikke er til at opdrive i Aalborg. Så mit råd om hjælp er om du ved hvor jeg kan finde stenbider fisk i aalborg, evt hvis du kender en restaurant som sælger ud af dem ?

  Ingen fiskehandler har kunnet hjælpe mig..

  • Mira Arkin
   Posted at 16:31h, 04 april Svar

   Nu er det længe siden jeg har handlet i Aalborg, men når jeg handler med mine forældre køber vi gerne fisk enten i Nibe (hvor de bor) på Koldsmindevej, eller hos den fiskehandler, der ligger i starten af Algade tæt på Salling. Måske kan Salling også have noget fisk? Det er da deprimerende, hvis man ikke kan få det. Jeg ved ikke, hvilke fiskehandlere der selv røger ting, men dem kan du jo prøve at spørge. Mange fiskehandlere kan bestille det meste hjem, hvis man beder dem om det. Eventuelt kan du erstatte med røget ørred. Du er sød du sådan prøver at gøre din gravide kæreste tilfreds :-).

 • Anders Damm
  Posted at 21:13h, 13 marts Svar

  Lyder super lækkert Mira og et vanvittigt godt første billede!

  Kan røget stenbider fås hos din normale fiskehandler?

  • Mira Arkin
   Posted at 23:51h, 13 marts Svar

   Ja, tror det er ret almindeligt på denne årstid. Mine var fra Fiskerikajen i Torvehallerne. Og tak:-)