Stegte poussiner med fennikel, clementin og hvidløg

Stegte poussiner med fennikel, clementin og hvidløg


Foto: Line Klein

Her får I min opskrift på en nem og festlig ret, som fx kunne være noget til påskemiddag- eller frokost. Det er så festligt med poussiner – at hver gæst får en hel lille fugl. De er så fine og delikate i kødet. Hvis det er en del af en større middag med mange retter, er det nok med en halv poussin pr. gæst. Men ellers tag én til hver.

Poussiner stegt med fennikel, clementin og hvidløg

Til 4-6 personer.

2 fennikler
1 helt hvidløg
2 clementiner (eller små appelsiner)
4 poussiner
4-5 kviste rosmarin
olivenolie
salt og sort peber
2 glas hvidvin

Varm ovnen op til 200 gr. (jeg bruger varmluft – jeg synes alt bliver sprødere i varmluftovn). Del fenniklerne i både og hvidløgsfeddene fra hinanden, men lad skallerne sidde på. Del clementinerne i halve.

Kom fennikel, hvidløg og clementiner i et stort ovnfast fad sammen med rosmarin. Giv det hele et generøst skvæt olivenolie og drys med salt og peber. Masser det hele godt sammen. Sørg for at klemme lidt saft ud af clementinerne. Tag poussinerne med i fadet og giv dem en massage, så de også får olie og de andre gode sager på sig.

Fordel grøntsagerne i ét lag i bunden af fadet. Hæld vin over. Placer poussinerne ovenpå med brystsiden øverst. Giv dem et ekstra drys salt og peber og steg det hele i ovnen i 40 min.

No Comments

Post A Comment