Stegte marinerede sild med citron og peberrod

Stegte marinerede sild med citron og peberrod

 


Foto: Line Thit Klein

Vi skyder julen i gang her på bloggen med en opskrift på stegte sild. Her er de jazzet lidt op med citron og kapers. Jeg lavede denne opskrift til Alt for Damerne sidste år til jul og fik bagefter mega høvl af min far for at have undladt rå løg. Uha da! Rundstyk, far. Du må gerne servere med rå løgringe og du må også gerne tilsætte løgringe til marinaden :-).

Stegte, marinerede sild med citron, kapers og peberrod

6-8 personer

6-8 sildefileter
6-8 tsk dijonsennep
groft salt
1 dl groft rugmel
3 spsk neutral olie til stegning

Marinade
5 dl husholdningseddike
500 g sukker
1 spsk sennepsfrø
1 spsk korianderfrø
2 tsk hel sort peber
½ citron
1 glas kapersbær, 120 g
2 spsk friskrevet peberrod

1. Skær citronen i skiver og kom i en gryde sammen med de andre marinadeingredienser undtagen peberrod. Kog det sammen til sukkeret er opløst og køl marinaden ned.

2. Smør hver sildefilet på kødsiden med sennep, drys med lidt salt og fold den sammen. Vend dem i rugmel og steg dem sprøde i olien – et par minutter pr. side. Læg sildene over i et fad med høje kanter eller en beholder. Skær kapersbærrene i halve og kom dem ved sildene.

3. Hæld marinaden over og lad sildene marinere et par timer, inden de serveres. Kom friskrevet peberrod over lige inden servering. Server med rugbrød og evt. rå løgringe.

1Comment

Post A Comment

  • Charlotte G
    Posted at 23:41h, 29 november Svar

    Åhhh…det er simpelt noget af det bedste jeg kan få på et stykke hjemmebagt rugbrød. Det er tunsind gange bedre end dyrt gourmet mad. God dansk kost. Amen….
    Vh Charlotte G