Stegt flæsk – Gangnam Style
Denne ret lavede jeg til Gastros februarnummer. Den er gået hen og blevet et ret fast indslag på hverdage hjemme hos os. Svinekød og soja går så godt sammen og der er jo ingen, der siger, at man absolut SKAL spise stegt flæsk med persillesovs. Jeg varierer den med forskellige kåltyper, og så kommer jeg nogle gange udonnudler, sobanudler (det er dem med boghvedemel) eller fuldkornsspaghetti i wokken sammen med grøntsagerne.
I denne version har jeg brugt kinakål – stakkels gamle kinakål, som ingen elsker længere. Den har altså heller ikke noget at gøre i en salat, men den er meget velegnet i en wokret eller som crunchy fyld i en dampende varm skål japansk- eller thai suppe. Sørg bare for ikke at overstege den – den skal være sprød – det er lige som det, kinakål kan .
Stegt flæsk Gangnam Style
Til 4 personer
600 g flæsk i skiver
salt
400 g rosenkål (prøv også med spidskål, broccoli, hvidkål, blomkål, grønne bønner, asparges…)
¼ kinakål
1 fed hvidløg
1 spsk neutral olie
4 spsk lys soja
1 bdt forårsløg
1-2 rød chili
1 tommestykke ingefær
1 lime
2 spsk fishsauce
1 dl sød chilisovs (jeg bruger Lingham’s)
1 lille bdt koriander
1. Krydr flæsket med salt og steg det sprødt i en tør pande eller på en rist i ovnen – jeg gør det i ovnen, for så kan jeg lave det andet klar imens uden at skulle stå over en sprøjtende pande.
2. Skær stokken af rosenkålen og fjern de yderste blade. Halver dem. Snit kinakålen i grove stykker. Hak hvidløg fint. Varm olien i en wok og kom hvidløg og rosenkål i. Kør det rundt i wokken et par gange og tilsæt så soja. Sænk varmen og lad rosenkålen stege yderligere 5 min. Vend kinakålen rundt i og sluk for varmen.
3. Snit forårsløg og rød chili og vend med tynde strimler af ingefær, saften af 1 lime og fishsauce til en spicy topping. Server det sprøde flæsk med kålen over, spicy topping, sød chilisovs og koriander.
Nadja
Posted at 22:43h, 24 martsHej Mira
Ser super lækkert ud og skal absolut prøves!! Men bliver nødt til lige at spørge dig om du ved hvor det super fede fad er fra som retten er anrettet på??
På forhånd tak!!
Hilsen Nadja
Anders
Posted at 13:49h, 15 novemberJeg er vild med den her opskrift. Og jeg har tilfældigvis flæsk i fryseren, så det må næsten prøves. Tak for en god og inspirerende blog for det spisende folk 🙂
Steffan
Posted at 22:10h, 17 septemberPrøvede opskriften og kan kun sige at det er superlækkert !!!
Helt sikkert en ret som vil blive en genganger hjemme hos os 🙂
Kan kun anbefales
Venlig hilsen
Steffan
Kirsten Lindebro
Posted at 16:58h, 17 martsLyder super lækkert,det vil jeg prøve 🙂