Stegt dorade med fennikel, oliven og tomat
Der er så utroligt mange sjove fisk hernede i Sydfrankrig. Mange af dem kender jeg slet ikke. Men her omkring, hvor vi bor, spises der rigtig meget dorade (som man også kan få i Danmark) og Loup, som muligvis er en slags bars.
Jeg købte to dorader og fileterede dem selv (det kan du så få din fiskemand til at gøre i stedet). Bare behold skindet på og lav en ridse gennem skindet så det ikke krøller for meget op under stegning.
Det var meget sommerligt og lidt italiano med den her topping, jeg lavede af tomater, oliven, fennikel og citronskal. Og selvfølgelig en masse olivenolie. Jeg brugte en lavet på sorte oliven, så den var ret mørk og kraftig i smagen – vælg den olie, du selv bedst kan lide.
Stegt dorade med fennikel, oliven og tomat
4 pers.
2 dorader eller 4 doradefileter (eller anden fisk med skind på)
olivenolie
½ fennikel
2 tomater
10 mørke oliven med sten
saft fra ½ citron
salt og peber
Krydr fisken med salt og peber. Skær fennikel og tomater i små tern og skær kødet af oliven (dem med sten smager bedre end dem uden). Bland fennikel og tomat med oliven og citronsaft. Hæld godt med olie ved og smag til med salt og peber.
Steg fisken med skindsiden ned ad i godt med olie i 2-3 min. Vend den og sluk for varmen. Server fisken med skindsiden nedad og hæld grøntsagsblandingen over.
Lone Gubba
Posted at 16:03h, 30 augustPrøver den iaften