Sprøde jødekager

Sprøde jødekager

Her lige før jul, kan jeg lige nå at dele min gode opskrift på super sprøde jødekager.

Der skal være masser af kanelsukker og godt med mandler på og så elsker jeg den særlige lidt skøre, sprøde konsistens, jødekagerne får pga. hjortetaksaltet som hævemiddel. Det er det, som giver kagerne deres skørhed.

Denne opskrift er hurtig at lave, for dejen skal ikke stå på køl, inden den rulles ud. Den er klar med det samme.

Udover jødekager, har jeg i år bagt pebernødder (samme opskrift, bare med almindeligt hvedemel – de er SÅ lækre) sammen med ungerne. De er allerede spist. Så har jeg lavet de bedste havregrynskugler med mørk chokolade og marcipan (børnene fik deres egen portion, så vi har nogle uden bussemænd til de voksne!) og så lavede jeg de lækre snickerstrøfler.

Jeg håber jeg også finder tid til at lave noget konfekt med nougat, marcipan og mørk chokoladeganache, men jeg er godt nok ved at løbe lidt tør for tid, så vi må se… I dag vil jeg også gerne nå at lave tranebærkompot til anden og måske lave rødkål, så den er klar. Men jeg skal også lige skrive en masse sommeropskrifter til Meny, hvilket er lidt mærkeligt, men sådan er det med magasin-deadlines. Alle Menys juleopskrifter lavede jeg fx. i august i sommervarmen – skørt.

Jødekager

ca. 120 stk.

200 g blødt smør
325 g hvedemel
100 g flormelis
1 stort æg
1 tsk hjortetaksalt

Topping
75 g afskallede mandler
50 g rørsukker
1,5 tsk kanel
1 æg +2 spsk vand til pensling

  1. Rør smør sammen med hvedemel, flormelis, æg og hjortetaksalt. Jeg gør det i min røremaskine med kagespaden – så går det super hurtigt.
  2. Hak mandlerne rimelig fint og bland rørsukker og kanel sammen. Pisk ægget til pensling let sammen med 2 spsk vand.
  3. Drys lidt mel på bordet, del dejen i to og rul halvdelen ud. Stik kager ud med en udstikker, som du kan lide. Jeg har brugt en der er 5 cm. i diameter. Brug en tynd spatel til at lægge kagerne over på bageplader med bagepapir. De hæver ikke ret meget, så du kan godt lægge dem tæt. Jeg har 5 på den ene led og 6 på den anden led på mine plader.
  4. Pensl toppen af kagerne med æg – helt ud til kanten. Kom lidt mandler på midten og drys med kanelsukker. Bag jødekagerne ved 180°C (jeg bruger varmluft) i 8-10 min.
No Comments

Post A Comment