Sprøde ingefærkager med kanel – og velkommen til det nye Miras Madblog!

Sprøde ingefærkager med kanel – og velkommen til det nye Miras Madblog!

_1260387s

Hurra! Så er vi i luften med mit nye site – et helt nyt Miras Madblog. Jeg er meget tilfreds med udseendet og jeg håber, I også bliver glade for det.

Menubarren finder I i toppen og søgefeltet er i øverste højre hjørne. Arkivknappen er helt nede i bunden til venstre og mine kategorier er kommet op i menuen øverst. Jeg arbejder på at få et opskriftindeks klar, så det bliver endnu nemmere at søge på min side.

Lad os straks komme i gang med en ny juleopskrift. Julen er jo lige på trapperne. Det er nogle vildt lækre og lette (både på den ene og den anden måde) småkager med ingefær og kanel. De smager sådan lidt henad en blanding mellem brunkager, bastognekiks og makroner. Det kan jo ikke gå galt!

Dejen er nem at lave, og så triller man kugler, lige som til pebernødder. Her flyder de bare ud og hæver op under bagning, så de ligner makroner inde i ovnen. Når de kommer ud, falder de lidt sammen igen.

_1260343s

_1260372s

Sprøde ingefærkager med kanel
ca. 120 stk.

170 g blødt smør
400 g rørsukker
2 æg
170 g mørk sirup (jeg brugte muscovadosirup)
500 g hvedemel
4 tsk natron
1 spsk stødt ingefær
2 tsk stødt kanel

Samt: 150 g rørsukker og 1 tsk stødt kanel, blandet

1. Rør smør og sukker blødt og rør æggene i et ad gangen. Tilsæt sirup og derefter mel, natron og krydderier. Ælt dejen godt sammen og lad den så stå i køleskabet i 30 min, til den er lidt mere fast og nemmere at arbejde med.

2. Del dejen 6-8 stykker og tril hvert stykke til en pølse på ca 2 cm tykkelse. Skær pølsen i stykker på 1½ cm bredde og tril dem til kugler. Du skal ikke bruge mel. Kom kanelsukker i en dyb tallerken og tril kuglerne i kanelsukkeret, inden de lægges på bageplader med bagepapir. Husk at lave plads mellem kuglerne, da de flyder ud.
Bag småkagerne ved 180 gr. (175 gr. varmluft) i 6-8 min. Lad dem køle af på en rist, før de pakkes i kagedåser.

2 Comments

Post A Comment

  • Annika
    Posted at 21:32h, 16 december Svar

    Hmmm.. spookey
    Feedet (fra ‘gamle dage’ linker til https://www.miraarkin.dk/sproede-ingefaerkager-med-kanel-og-velkommen-til-det-nye-miras-madblog/ og giver self. en 404. denne hedder – som du selv kan se ;))
    Skal man lave link til nyt feed? )

    Og tillykke med den nye side.. Er ikke selv vild med looket (endnu) men nyder at toppen er så ‘lav’ 🙂 Der er jo desværre en mani med store fine billeder, som er det rene spild-plads. Desværre ville jeg ønske at bunden fyldte noget mindre, såsom fx kontakt kun var 2 linier høj. Det er jo smag og behag, men personligt er jeg til ‘less is more’ især da jeg kan lide at surfe på diverse enheder.

    Har helt glemt at læse dit indlæg, men det var noget med ingefær og kanel – og måske også vanille – så det vil jeg gøre nu 😉

    • Mira Arkin
      Posted at 10:32h, 18 december Svar

      Tak for feedback, Annika. Vi kigger på det…