Sprød panzanella
Jeg nyder livet her i Tourrettes sur Loup, og det gør jeg selvfølgelig især ved at lave mad og spise.
I forgårs spiste vi denne smukke brødsalat, som jeg lavede af resterne af frokostens baguettes. Normalt er den italienske brødsalat, panzanella, en mere smattet sag, hvor brødet suger saften fra blandt andet tomater, og det hele bliver en mushy, snasket og selvfølgelig lækker sag.
Min version er mere sprød. Jeg rister brødet til croutoner først og vender dem derefter i salaten, så de godt nok suger lidt til sig af saft og dressing, men stadig forbliver sprøde. Resterne spiste jeg i går til frokost, og der var salaten blevet mere som en traditionel panzanella, men stadig med den lækre smag af ristet brød med hvidløg og olivenolie.
Panzanella
til 4 personer som tilbehør eller 2-3 som frokostret
4-5 store modne tomater
2 peberfrugter
1 sommerløg eller salatløg
4 spsk olivenolie
3 spsk hvid balsamico eddike eller 2 spsk hvidvinseddike
salt og sort peber
Croutoner
½ daggammelt flutes
1 stort fed hvidløg
4 spsk olivenolie
salt
1. Start med croutonerne. Varm ovnen op til 200 grader. Skær brødet i rustikke tern og kom dem i en bradepande beklædt med bagepapir. Knus hvidløget over og vend brød og hvidløg sammen med olien, så alle brødstykker har været i berøring med olie og hvidløg. Fordel brødstykkerne i ét lag og drys med lidt salt. Rist dem sprøde i ovnen i 5-10 minutter.
2. Skær tomater og peberfrugter i store tern. Kom dem i en stor salatskål eller et stort fad. Snit løgene i strimler eller tern og kom i skålen. Vend det hele sammen med olie, eddike og krydr med salt og peber.
3. Inden servering vendes de sprøde croutoner sammen med salaten.
Tip
Brug også disse lækre croutoner i andre salater, som f.eks. en caesar salat eller i en helt almindelig grøn salat uden dikkedarer. Du kan også variere dem ved at tilsætte finthakkede krydderurter, f.eks. rosmarin eller salvie.
Marie Havnø Frank
Posted at 13:44h, 26 juliLavet med solmodne tomater er der meget få salater, jeg elsker højere end panzanella! Din ser aldeles fremragende ud, glæder mig allerede til at lave den 🙂