Sponsoreret: Lammeculotte med salsa verde
Jeg synes nogle gange det kan være lidt kedeligt med stegte stykker kød. Men så kan man dresse dem lidt op med noget topping eller som her, hvor jeg har lavet en lækker salsa verde, smækfyldt med smag fra krydderurter, ansjoser og saltede ting. Det er godt på næsten alt og her er det lige i øjet med rosastegt, mør lammeculotte fra grønne Wales.
Spis lammeculotterne sammen med fx rosmarinstegte kartofler og grønne bønner. Måske et glas Côte du Rhône til?
Lammeculotte med salsa verde
4 pers.
Ingredienser
600 g lammeculotte
salt og sort peber
4 håndfulde blandede krydderurter, fx persille, estragon, basilikum, mynte
olivenolie
1 spsk dijonsennep
3 spsk hvidvinseddike
4 ansjosfileter
revet skal af 1 økocitron
2 spsk kapers
1 håndfuld cornichoner
1. Krydr lammeculotterne med salt og peber. Brun dem i en pande med lidt olivenolie. Steg culotterne færdig i ovnen i 10-15 min. ved 180 gr.
2. Kom krydderurter i en blender sammen med 1½ dl olivenolie, sennep, eddike, ansjoser, citronskal, kapers og cornichoner og køre det sammen til en grov salsa. Smag til med salt, peber og evt. mere citronsaft.
No Comments