Sponsoreret: Kanelsnegle med dadler og pecannødder

Sponsoreret: Kanelsnegle med dadler og pecannødder

_1310519s

Nu er jeg igen gået amok i dadler (fik du prøvet mine toplækre kokoskugler?). Dette er åbenbart julen, hvor jeg spiser dadler. Jeg plejer ellers at købe en æske dadler og så ikke rigtig få dem spist. Men pludselig synes jeg, de kan bruges over alt. Nu har jeg fx proppet dem i fyldet til disse snaskede, fluffy, sticky kanelsnegle, som vokser ind i hinanden under bagningen. Lækkert!

_1310532s

Dejen bliver ekstra fluffy fordi jeg tilsætter bagepulver efter dejen har hævet. Super godt trick til briocheagtig, luftig gærdej.

Kanelsnegle med dadler og pecannødder
12 stk

Dej
100 g smør
3½ dl sødmælk
100 g sukker
1 tsk kardemomme
25 g gær
450+75 g hvedemel
1 tsk bagepulver

Fyld
100 g blødt smør
200 g dadler (vægt uden sten)
1 spsk kanel
75 g brun farin
75 g pecannødder, grofthakkede

1 æg til pensling
flormelis til drys

1. Smelt smør sammen med mælk og lad det køle ned til du kan dyppe fingrene i det uden at brænde dig. Bland sukker og kardemomme i og smulder gæren ud i. Rør 450 g hvedemel i til du har en glat og klistret dej. Dæk skålen med plastfolie (jeg bruger altid hotelbadehætter) og lad dejen hæve i 1½ time.

2. Lav imens fyldet. Hak smør sammen med dadler (jeg bruger en foodprocessor) og rør kanel og brun farin i.

3. Tilsæt bagepulver og resten af melet i dejen og ælt den sammen til en smidig dej. Rul dejen ud i et rektangel  og smør fyldet ud i et jævnt lag. Drys pecannødderne over og rul dejen sammen til en pølse på den lange led. Skær pølsen i 12 tykke skiver og læg dem i et smurt ovnfast fad. Lad kanelsneglene efterhæve i 40 min. Pisk æg og bland med et par skefulde vand. Pensl kanelsneglene med æggeblandingen og bag dem i 30-40 min. ved 180 gr.

Fad: Staub ovalt fad i stentøj, basilikumgrøn 29 cm. Staub Lily bordskåner i støbejern, grafitgrå.

1Comment

Post A Comment

 • Hans Bække Kristensen
  Posted at 22:54h, 25 december Svar

  Hej Mira
  Har lige lavet kanelsneglene til mine amerikanske venner her julemorgen til at nyde mens vi pakkede gaver op. “We absolutely loooove them”! Var deres reaktion.
  Tak for en rigtig skøn blog.
  Sidste år stod den på din Sticky toffee pudding som de også elskede.
  Godt nytår. Hans