Sponsoreret: Grov kartoffelmos med ricotta, porre og citron
Jeg har igen leget med kartofler fra Storøhage. Denne gang var det sorten Marabel – en smørgul, velsmagende og cremet kartoffel, der egner sig til det meste.
Server denne grove mos som tilbehør til efterårets fyldige simreretter eller til en omgang frikadeller eller en stegt kotelet.
Grov kartoffelmos med ricotta, porre og citron
4 pers.
1 kg kartofler, fx Marabel
2 store porrer
20 g smør
150 g ricotta
revet skal af ½ citron
salt og sort peber
1 spsk frisk rosmarin, hakket
1. Skræl kartoflerne og skær dem i kvarte. Kog dem helt møre i usaltet vand. Rens imens porrerne og skær dem i skiver. Smelt smørret i en pande og lad porrerne snurre ved middel varme, til de klasker sammen. Krydr med salt.
2. Sigt vandet fra kartoflerne og lad dem dampe lidt af. Kom de stegte porrer i gryden sammen med ricotta og citronskal og rør med en stor ske, så kartoflerne går i stykker og du har en grov mos. Smag til med salt og godt med sort peber og drys med rosmarin.
No Comments