Sponsoreret: Grillede lammekoteletter med indisk rub og spicy gulerodssalat

Sponsoreret: Grillede lammekoteletter med indisk rub og spicy gulerodssalat

Foto: Walisisk Lam

Foto: Walisisk Lam

Nu er det vel ikke hele tiden, man har lyst til julemad i december. Faktisk har jeg ofte meget lyst til mere eksotisk og krydret mad om vinteren (det har jeg så også om sommeren – jeg elsker spicy mad!). 

Denne nemme lammeret er hurtigt lavet med en grillpande – eller på en rigtig grill om sommeren. Jeg elsker den grillede, brankede smag til det blide, søde lammekød, der sagtens kan klare en god krydring og noget tilbehør med spark i. Det walisiske lam var utroligt mørt – kronen er mit favoritstykke på lammet. Server gerne med fluffy basmatiris eller naan til.

Grillede lammekoteletter med indisk rub og spicy gulerodsalat

4 pers.

2 lammekroner
1 tsk gurkemeje
2 tsk garam masala
1 fed hvidløg
2 tsk groft salt
olivenolie
400 g gulerødder
1 rødløg
saft af ½ citron
1 chili
1 spsk ristede sesamfrø
1 tsk hel spidskommen
50 g mandler, ristede
1 håndfuld frisk koriander

1. Bland gurkemeje med garam masala og knust hvidløg. Rør det sammen 2 tsk groft salt og 2 spsk olivenolie til en tyk pasta. Del lammekronerne i koteletter og gnid dem ind i krydderpastaen. Varm en grillpande op og grill lammekoteletterne et par minutter pr. side.

2. Skræl gulerødderne og riv dem groft. Skær løget i tynde strimler og bland sammen med gulerødder, citronsaft, 2 spsk olivenolie og finthakket chili. Rist spidskommen i en pande, til det begynder at dufte. Hak mandlerne groft. Vend sesamfrø, spidskommen og mandler i salaten. Krydr med lidt salt og drys med koriander.

1Comment

Post A Comment

  • Grill elskeren
    Posted at 20:51h, 31 januar Svar

    Sikke en super spændende opskrift! Jeg glæder mig til at få den prøvet, når varmen kommer til Danmark 🙂