Sponsoreret: Gratineret pasta med parmaskinke og Vesterhavsost
I går sidst på eftermiddagen gad jeg ikke købe ind, så aftensmaden blev produceret ud fra, hvad vi havde i forvejen. Og vi har altid pasta og vi har altid en hel del ost, og så havde jeg også lige fået et nyt stentøjsfad fra franske Staub, som jeg gerne ville bruge.
Det blev til en lækker gratineret pastaret med tyk mornaysauce med ret meget Vesterhavsost i. Mums! Jeg elsker alt med mornay- og bechamelsauce!
Gratineret pasta med parmaskinke og Vesterhavsost
Til 4 pers.
Mornaysauce
20 g smør
2 toppede spsk hvedemel
7 dl mælk
hvid peber
muskatnød
cayennepeber
125 g revet Vesterhavsost (eller anden ost)
salt
Resten
350 g pasta – jeg brugte rigatoni
1 dåse flåede tomater
70 g parmaskinke
1 rødløg
1-2 spsk rasp
1. Til mornaysauce smeltes smør i en gryde. Pisk melet i og lad det stege en smule, før du tilsætter mælken, mens du pisker godt, så der ikke kommer klumper. Start med halvdelen af mælken og tilsæt så resten, når du har pisket melblandingen helt ud. Smag saucen til med godt med hvid peber, muskatnød og en smule cayenne. Når saucen begynder at tykne skal du lade den koge et par minutter, så melet koges ud og du ikke får en melet fornemmelse i saucen. Sluk så varmen og tilsæt ost. Lad det smelte ud i saucen. Smag til sidst til med salt.
2. Kog pastaen – ca. halv tid, da den fortsætter kogning når den skal gratineres. Sigt vandet fra og kom pastaen i et ildfast fad. Skær de flåede tomater i lidt mindre stykker og vend sammen med pastaen. Skær løg i strimler og kom det i pastaen sammen med parmaskinke revet i mindre stykker.
3. Hæld til sidst mornaysaucen over og drys med lidt rasp. Gratiner retten i ovnen ved 200 gr. i 15-20 min.
Tip: Du kan lave denne ret næsten færdig om eftermiddagen og bare vente med gratineringen til lige før I skal spise.
Fad: Staub rektangulært stentøjsfad, 27 cm, mørkeblå. Ske: Zwilling Minimale serveringsske.
No Comments