Spicy spaghetti med salsicce og ‘nduja

Spicy spaghetti med salsicce og ‘nduja

_1240271s

Af og til laver jeg et indkøbsraid i Supermarco, hvor jeg stocker op på italienske madvarer som salsicce, pasta, polenta, ansjoser, ost, flåede tomater og den slags. Sidst købte jeg også et glas af den super spicy, smørbare “pølse” ‘nduja fra Calabrien, hvor de elsker chili. Den smørbare pasta laves af svinekød- og fedt og chili og kan være rystende stærk. Jeg bruger den som krydderi til f.eks. pastasaucer. ‘Nduja’en giver en dybde i smagen og gør det selvfølgelig også krydret. Pas på med at bruge for meget. Til gengæld er der tilsyneladende ingen bakterier, der kan gro i det heftige chilimiljø i sådan en ‘nduja. Den kan holde sig utroligt langt tid i køleskabet.

Her har jeg lavet en improviseret pastasauce af to tykke salsicce, flåede tomater og så en teskefuld ‘nduja for at kæde det hele sammen. Det var super lækkert.

Spaghetti med salsicce og ‘nduja
4 personer

150 g salsicce (eller anden god, grov og gerne rå pølse)
1 fed hvidløg
2 spsk olivenolie + ekstra
1 tsk ‘nduja
2 dåser hele flåede tomater
1-2 tsk sukker
salt
500 g spaghetti
pecorino eller parmesan

1. Skær pølsen/pølserne i tern på ca 1×1 cm. Hak hvidløg fint.

2. Varm olien i en gryde og kom pølserne i. Steg dem ved middel varme i 4-5 min til de begynder at danne stegeskorpe. Tilsæt så hvidløg og ‘ndjuja og steg det et minut. Kom flåede tomater i sammen med 1 tsk sukker. Drys med lidt salt og lad sovsen simre ved svag varme i 30 min. Rør et par gange undervejs.

3. Kog pastaen al dente. Smag sovsen til – måske mangler den salt eller lidt mere sukker for at afrunde syren fra tomaterne? Det vil afhænge af, hvilken type tomater du bruger. Sigt vandet fra pastaen og vend sovs og pasta sammen. Server med en sjat olivenolie over og godt med revet pecorino eller parmesan.

_1240261s

4 Comments

Post A Comment

  • Henriette Krüger
    Posted at 19:58h, 03 marts Svar

    Super lækker opskrift. Hvor længe kan en åben nduja golde sig i køleskab?

    • Mira Arkin
      Posted at 21:14h, 03 marts Svar

      Tak 🙂 Min nduja kan holde sig 1-2 måneder. Jeg tror al chilien og fedtet gør, at det holder mega længe.

  • Per Harregaard
    Posted at 12:57h, 05 august Svar

    Hej, hvor køber du N’duja?

    Vh Per

    • Mira Arkin
      Posted at 17:44h, 05 august Svar

      Hej Per, da vi havde Eataly, købte jeg det der. Ellers har de det nogle gange hos Supermarko. Morelli har det også i deres webshop.