Spicy spaghetti med salsicce og ‘nduja
Af og til laver jeg et indkøbsraid i Supermarco, hvor jeg stocker op på italienske madvarer som salsicce, pasta, polenta, ansjoser, ost, flåede tomater og den slags. Sidst købte jeg også et glas af den super spicy, smørbare “pølse” ‘nduja fra Calabrien, hvor de elsker chili. Den smørbare pasta laves af svinekød- og fedt og chili og kan være rystende stærk. Jeg bruger den som krydderi til f.eks. pastasaucer. ‘Nduja’en giver en dybde i smagen og gør det selvfølgelig også krydret. Pas på med at bruge for meget. Til gengæld er der tilsyneladende ingen bakterier, der kan gro i det heftige chilimiljø i sådan en ‘nduja. Den kan holde sig utroligt langt tid i køleskabet.
Her har jeg lavet en improviseret pastasauce af to tykke salsicce, flåede tomater og så en teskefuld ‘nduja for at kæde det hele sammen. Det var super lækkert.
Spaghetti med salsicce og ‘nduja
4 personer
150 g salsicce (eller anden god, grov og gerne rå pølse)
1 fed hvidløg
2 spsk olivenolie + ekstra
1 tsk ‘nduja
2 dåser hele flåede tomater
1-2 tsk sukker
salt
500 g spaghetti
pecorino eller parmesan
1. Skær pølsen/pølserne i tern på ca 1×1 cm. Hak hvidløg fint.
2. Varm olien i en gryde og kom pølserne i. Steg dem ved middel varme i 4-5 min til de begynder at danne stegeskorpe. Tilsæt så hvidløg og ‘ndjuja og steg det et minut. Kom flåede tomater i sammen med 1 tsk sukker. Drys med lidt salt og lad sovsen simre ved svag varme i 30 min. Rør et par gange undervejs.
3. Kog pastaen al dente. Smag sovsen til – måske mangler den salt eller lidt mere sukker for at afrunde syren fra tomaterne? Det vil afhænge af, hvilken type tomater du bruger. Sigt vandet fra pastaen og vend sovs og pasta sammen. Server med en sjat olivenolie over og godt med revet pecorino eller parmesan.
Henriette Krüger
Posted at 19:58h, 03 martsSuper lækker opskrift. Hvor længe kan en åben nduja golde sig i køleskab?
Mira Arkin
Posted at 21:14h, 03 martsTak 🙂 Min nduja kan holde sig 1-2 måneder. Jeg tror al chilien og fedtet gør, at det holder mega længe.
Per Harregaard
Posted at 12:57h, 05 augustHej, hvor køber du N’duja?
Vh Per
Mira Arkin
Posted at 17:44h, 05 augustHej Per, da vi havde Eataly, købte jeg det der. Ellers har de det nogle gange hos Supermarko. Morelli har det også i deres webshop.