Spaghetti Puttanesca

Spaghetti Puttanesca

1s
Foto: Line Thit Klein

Det er år og dag siden, jeg har haft en pastaopskrift på bloggen! HVAD SKER DER FOR DET???
Det fikser vi her og nu! Her i min graviditet er jeg om muligt endnu mere forfalden til kulhydrater end normalt (ja, det ER muligt) og jeg har mest af alt bare lyst til at spise pasta hele tiden. Hvilket jeg så bare gør.

Denne syditalienske pastaret – oversat luderspaghetti – har så meget spark i sig fra ansjoser, kapers, chili og oliven, at man traditionelt ikke bruger parmesanost til den.

Spaghetti alla puttanesca

4 pers.

2 fed hvidløg
2 spsk olivenolie
10 ansjoser i olie
75 g kapers
3-4 peperoncini (tørrede cayennepebre)
2 dåser cherrytomater
75 g oliven, fx taggiasche
sort peber
400 g spaghetti
1 håndfuld bredbladet persille, hakket

Kog pastaen i rigeligt saltet vand, mens du laver saucen, for den er hurtigt lavet. Hak hvidløg fint. Varm olien i en stor pande og kom ansjoserne i. De smelter ud i olien, mens du rører i det. Tilsæt hvidløg og derefter kapers. Knus chilierne henover og rør det sammen. Tilsæt tomaterne og lad saucen koge sammen og reducere lidt. Smag til med peber og kom til sidst oliven i. Sigt vandet fra pastaen og kom den i panden med saucen. Vend det sammen og server øjeblikkeligt – pasta venter ikke på nogen! Drys med lidt persille.

_R5A1469

No Comments

Post A Comment