Spaghetti med varmrøget laks, ærter og citron

Spaghetti med varmrøget laks, ærter og citron

_MG_5927
Foto: Line Thit Klein

Glædelig søndag derude. Det er en stille og tåget formiddag her på Frederiksberg. Otto og jeg er alene hjemme indtil i eftermiddag. Jeg tror vi tager et smut på biblioteket og måske går vi ud og får varm kakao bagefter? Jeg træner ham i at tage med ud på café. 

I aften skal jeg være fabulous til en fundraising middag for Fonden for Dansk Gastronomi på Kurhotel Skodsborg. Jeg glæder mig til at dresse op og spise en stor middag lavet af nogle af landets dygtigste kokke.

Hvis du nu ikke står og skal til fancy middag, så kommer her en super nem opskrift på hurtig aftensmad. Det her er en af mine opskrifter fra da jeg lavede hverdagsopskrifter til Alt for damerne.

Spaghetti med varmrøget laks, ærter og purløg

4 pers.

500 g spaghetti
1 fed hvidløg
1 spsk olie
¼ l piskeflødefløde
300 g varmrøget laks
150 g frosne ærter
1 bdt purløg
fintrevet skal af 1 citron
salt og sort peber

1. Kog pastaen i rigeligt saltet vand til den er al dente. Sigt vandet fra.

2. Hak imens hvidløget fint og steg det i olien. Det må ikke tage farve. Hæld fløden over og lad den koge lidt ind til den tykner.

3. Pluk laksen i mindre bider. Smid skindet ud og kassér det brune kød. Kom ærterne i saucen og lad dem simre med i et par minutter. Tilsæt citronskal og lidt salt og vend saucen ud i pastaen sammen med laksen. Klip purløg over og drys med sort peber.

No Comments

Post A Comment