Spaghetti med squash, bacon og créme fraîche
Mere courgette eller squash eller hvad de nu hedder? Ja, for det er højsommer, og det betyder squashtid.
Nu sidder jeg i gråvejr på Meyers Deli og drikker kaffer og arbejder, men jeg kan sagtens genkalde mig den varme aften i Tourrettes sur Loup, hvor vi var kommet hjem fra vores lille metaferie i Piemonte og havde lækre sager med hjem fra markedet i Sanremo. Vi var lidt trætte, så det skulle være en rimelig hurtig ret, der kunne laves med de courgetter og courgetteblomster, jeg havde købt, og så hvad der ellers var i køkkenet i forvejen. Og lucky me – der var både bacon, fuldfed og fantastisk sexet creme fraiche d’Isigny, dejligt tyk spaghetti og de aromatiske citroner fra det lille træ i haven udenfor køkkenvinduet.
Creme fraiche d’Isigny er en luksuriøs, fed og tyk creme fraiche på 40% der laves i Isigny-sur-Mer i Normandiet. Produktet er Appellation d’Origine Controlée (AOC) og smager sindssygt godt.
Det kom der en pastaret ud af, som gjorde mig voldsomt lykkelig. Creme fraichen blandet med lidt pastavand og de gode grøntsager smøg sig på mest vidunderlige vis omkring den perfekt al dente pasta, og de blide og stadig lidt faste courgetteskiver stod så godt sammen med et salt stykke bacon her og der .Top dollar pastaret! Vi drak en cremet, fyldig og frugtig Arneis fra Roero til. Perfekt.
Spaghetti med squash, bacon og creme fraiche
Til 4 personer
ca. 600 g faste squash – gerne en fast og lys type, der ikke smatter så meget ud under tilberedning (det gør de almindelige grønne nemlig nemt)
20 squashblomster
175 g bacon, pancetta eller ventreche i tern
2 fed hvidløg
100 g creme fraiche 38-40%
revet skal af 1 økocitron
salt og sort peber
en god og rund olivenolie
Tilbehør: parmesan
1. Skær squash i tynde skiver eller smalle lameller. Jeg brugte trompetsquash, som var tynde og så passede det fint med skiver. Bruger du lidt tykkere squash er lameller bedre til at blande sig i pastaen. Skær den nederste tredjedel af squashblomsternes stilke af og kasser. Hak hvidløg fint. Sæt en gryde over med saltet vand til pastaen.
2. Mens pastaen koger laver du saucen. Steg baconen sprød i en pande og kom den derefter over på et par lag køkkenrulle. Tør panden af og kom lidt olie i. Kom squashen i og vend den rundt ved middel varme i et par minutter. Tilsæt så blomsterne og hvidløg og steg det med i et par minutter til blomsterne begynder at falde lidt sammen. Tag en kop (ca 2 dl) af pastavandet fra og gem.
3. Tilsæt creme fraichen til panden og det meste af pastavandet, så du kan røre cremen ud i resten. Tilsæt citronskal og smag til med salt og friskkværnet peber. Sigt vandet fra pastaen og kom den over i panden. Vend pasta og sauce sammen. Tilsæt evt. mere af pastavandet, hvis saucen ikke er flydende nok. Server i et stort fad og dryp gerne ekstra af den gode olie over (tænk på, hvor lidt kød, der er i retten – dvs. færre kalorier. Derfor må du gerne give den lidt mere gas med fedtet – det er okay :-)). Server med revet parmesan.
Jimmy Rørbæk
Posted at 09:11h, 30 juliKære Mira,
Jeg nød i fulde drag din “reportage” fra markedet i Sanremo – din beskrivelse at disse markeder, kunne ikke passe bedre på den følelse jeg får, når jeg besøger lignende steder.
Og så denne ‘simple an sophisicated’ pastaret, du er mester i 🙂
Har du tilfældigvis stødt på creme fraichen fra d´isigny nogen steder i DK?
KH
Jimmy
Mira Arkin
Posted at 09:33h, 30 juliTak, kære Jimmy.
De har den for det meste hos yndlings-butikken Ma Poule i Torvehallerne, men jeg har ikke set det andre steder.
Kram fra Mira