Spaghetti med ramsløgspesto

Spaghetti med ramsløgspesto

Som jeg tidligere har antydet, er pasta en af mine favoritspiser. Peter forstår ikke min obsession omkring aflang pasta med beherskede mængder sovs – han er mere til penne med masser af bolognese, hvilket skam også er helt fint. Men en omgang spaghetti med pesto eller simpel tomatsauce eller min absolutte yndlings – hvis den er lavet ordentligt – spaghetti alle vongole (med venusmuslinger) er det tætteste jeg kommer på himlen.

Jeg tror Peter syntes, jeg var både mærkelig og sød, da jeg i oktober 2009 i Rom næsten omkom af lykke over en portion perfekt spaghetti alle vongole – selvfølgelig forstærket af glæden ved at sidde på en smuk piazza en varm oktoberaften og bælle hvidvin med manden i mit liv.

Spaghetti er min all time favorite pasta, og forleden lavede jeg igen min ramsløgspesto, dampede et bundt asparges og en håndfuld bønner og vendte det med min yndlingsspaghetti fra De Cecco*. Wow! Det var fantastisk smukt, grønt og rustikt og smagte fortryllende friskt. Mine pasta-fantasier for den dag blev til fulde opfyldt, og lige nu, mens jeg skriver disse ord, kan jeg mærke hvordan mundvandet stiger og jeg er lykkelig for at jeg også skal have en form for pasta til aftensmad i dag.

Spaghetti med ramsløgspesto, til 4 personer

1 portion ramsløgspesto
1 bundt grønne asparges
1 god håndfuld grønne bønner
400 g. spaghetti

Sæt en stor gryde med mindst 5 liter vand over til pastaen.
Vask asparges og bønner. Fjern den træede ende af aspagesene ved at knække hver asparges – den knækker automatisk der, hvor den træede del ophører. Kassér de træede ender.
Snip den kedelige ende af bønnerne og flæk dem på langs med en skarp kniv eller en bean slicer**.
Salt vandet rigtig godt – det skal være så salt som havet. Kog spaghettien. Omtrent halvvejs i kogetiden starter du med at dampe asparges sammen med bønner i en anden gryde under låg med lidt vand i bunden i 5-7 minutter til de akkurat er møre, men stadig har bid.
Sigt vandet fra både pasta og grøntsager i en sigte og vend det med pestoen. Servér straks.

* Jeg foretrækker De Cecco’s spaghetti nr. 12, fordi den er en smule tykkere end de fleste andre spaghettier og dermed lettere får det rette bid. Husk for guds skyld at koge din spaghetti, så den er al dente – og det betyder altså at hælde den i et dørslag mens den stadig er en smule fast i midten – den fortsætter nemlig tilberedning en smule efter den er taget op af vandet.

**Bean slicer – jeg ved ikke, hvad den hedder på dansk og har faktisk aldrig set den i Danmark, men jeg elsker min bean slicer, som jeg har købt i  Williams-Sonoma i USA. De har dem også hos Zabar’s i New York, hvor jeg købte en til en ven. Jeg er sikker på man kan købe dem på nettet et sted  (hverken Williams-Sonoma eller Zabar’s sender til Europa)- f.eks. i England. Man kan også bruge den til slanke asparges. Den ser sådan her ud:

5 Comments

Post A Comment

 • Peter
  Posted at 22:33h, 31 marts Svar

  Top lækkert, også med hjemmeavet pasta! Den får et bogmærke 🙂

  • Mira Arkin
   Posted at 12:35h, 08 april Svar

   Lyder skønt! Tusind tak 🙂

 • Mira Haaning Arkin
  Posted at 13:52h, 10 maj Svar

  Hej Kamilla og Klidmoster

  Jeg håber I bliver glade for den! Jeg elsker i hvert fald min. Jeg har haft den i mange år, og den er stadig skarp som bare fanden.

  Kærlig hilsen
  Mira

 • Klidmoster
  Posted at 13:32h, 10 maj Svar

  Det pureste guf! Og nu har jeg et problem: for sådan en bean slicer MÅ jeg bare eje 🙂

 • Kamilla
  Posted at 10:06h, 07 maj Svar

  Jeg var nødt til lige at google de der bean slicers, og jeg fandt dem på Amazon.co.uk, og de er også billige!! Jeg er nødt til at eje sådan en, det er jo en genial opfindelse!!

  http://www.amazon.co.uk/s/ref=nb_sb_ss_i_0_7?url=search-alias%3Daps&field-keywords=bean+slicer&sprefix=bean+sl