Spaghetti med bagte tomater og burrata

Spaghetti med bagte tomater og burrata

Foto: Chris Tonnesen

Min øde-ø-ret er helt klart spaghetti med tomatsovs i en eller anden afart.

Jeg voldelsker det! Jeg tror faktisk jeg ville blive meget deprimeret, hvis jeg aldrig nogensinde kunne spise tomater eller spaghetti igen. Spaghetti er min yndlingsform af alle pastaer. For det meste bruger jeg De Checco eller Rummo, som begge er rigtig gode supermarkedsmærker, hvor pastaen har en god ru overflade, så den er god til at suge sovsen til sig.

Husk altid at bruge noget af pastavandet til at blande i pastaen sammen med sovs eller grøntsager. Stivelsen i vandet er uundværlig til at gøre pastaretten glat og cremet, så sovsen nemmere lægger sig omkring hvert pastastykke og det ikke bliver tørt. Meget vigtigt!

Spaghetti med bagte tomater og burrata

Til 4 pers (som spiser som italienere og ikke voldæder som nogen af os andre gør…)

500 g cherrytomater eller san marzano tomater
1 helt hvidløg
2 spsk olivenolie
salt og sort peber
400 g spaghetti
200 g burrata (eller bøffelmozzarella)
1 håndfuld basilikum
ekstra olivenolie til servering (af god kvalitet, for den kan smages!)

  1. Halver tomaterne og fordel dem i et ovnfast fad. Skær hvidløget midt over og læg i fadet med skærefladen op ad. Dryp med olivenolie og krydr med salt og peber. Bag tomater og hvidløg i ovnen i 20-25 min. ved 180°C.
  2. Kog pastaen al dente i godt saltet vand. Gem 1½ dl af kogevandet, før det sigtes fra. Kom spaghettien tilbage i den varme gryde og vend sammen med de ovnristede tomater. Klem hvidløgsfedene ud og bland i pastaen sammen med pastakogevandet. Server toppet med burrata og basilikumblade og dryp med lidt god olivenolie.
4 Comments

Post A Comment

  • stinna frydkjær liholm
    Posted at 00:56h, 07 august Svar

    Det lyder super lækkert… Men hvordan tipper du en servering hvis man ikke skal bruge en hel kugle burrata pr person… Og hvis man nu er “normale” ikke italiensk=småspisende danskere… Hvilke mængder ville du så anbefale?

    • Mira Arkin
      Posted at 09:22h, 07 august Svar

      Hej Stinna, det er fint med en halv burrata pr person (det bruger jeg også selv). 500 g pasta plejer at være rigeligt til 4 (danske) personer 😀

  • Cejanah Vijayakanthan
    Posted at 11:09h, 15 juli Svar

    Arrrg burrata og bagte tomater! Perfekt pastaret jo. Hvor køber du burrata? 😀

    Cejanah // Karrysmovseren.dk

    • Mira Arkin
      Posted at 11:26h, 15 juli Svar

      Tak 🙂 Jeg køber det i Meny, Irma og Torvehallerne.