Spaghetti med ansjoser, kapers og brødkrummer

Spaghetti med ansjoser, kapers og brødkrummer

Foto: Line Thit Klein

Foto: Line Thit Klein

I går så jeg et af de vidunderlige programmer, “Det fantastiske Sicilien”, hvor kunstkritiker Andre Graham-Dixon og den italienske kok Giorgio Locatelli rejser rundt og ser på kunst og køber ind og spiser en masse dejlige italianomad.

I programmet i går var de i Palermo, og Giorgio lavede en rigtig fattigmandspastaret med sardiner og brødkrummer. Så kom jeg i tanker om min egen calabriske pastaret, hvor der også bruges sprødstegte brødkrummer i stedet for parmesanost.

I det fattige Syditalien har man historisk (og stadigvæk) brugt ristede brødkrummer til at give fylde i pastaretter som alternativ til den dyre parmesanost. Brug langtidshævet hvedebrød og lad gerne skorpen sidde på.

_MG_4605

Spaghetti med ansjoser, kapers og brødkrummer
4 personer

500 g spaghetti
olivenolie
10 ansjosfileter (ansjoser i olie)
2 fed hvidløg
5 tørrede peperoncini eller hel cayenne
100 g kapers
1 håndfuld persille
revet skal af ½ økocitron
sort peber

Brødkrummer
100 g hvedebrød
3 spsk olivenolie
1 fed hvidløg
salt

1. Til brødkrummer køres brød i en foodprocessor til grove brødkrummer. Kom brødkrummerne ud på en bageplade med bagepapir og vend med olie og presset hvidløg. Drys med lidt salt og bag sprødt i ovnen i 10 minutter ved 200 gr.

2. Sæt en stor gryde vand over til pasta. Salt vandet godt. Hak hvidløg fint. Mens pastaen koger varmes en god sjat olie i en stor pande – medium varme. Kom ansjoser i og lad dem smelte ud i olien. Tilsæt hvidløg, knust peperoncini og kapers og vend det sammen. Hak persillen groft.

3. Når pastaen er al dente sigtes vandet fra (gem en kop af kogevandet) og pastaen kommes i panden og en sjat af kogevandet til at creme retten sammen med. Det hele vendes sammen med brødkrummer, persille og citronskal. Krydr med friskkværnet peber.

3 Comments

Post A Comment

 • Susanne Oernfeldt
  Posted at 20:03h, 15 februar Svar

  Looks good!

 • Økotossen
  Posted at 16:07h, 08 september Svar

  Mig, som ellers ikke kan lide ansjoser… det smager altså fantastisk! TAK 🙂

 • Emilie // Valbylille
  Posted at 21:47h, 07 september Svar

  Mmm, sådan en gang pasta med alle de gode sager fra spisekammeret er virkelig den bedste form for fastfood.