Spaghetti carbonara med palmekål
Vi kommer ikke uden om, at pasta er min yndlingsmad i verden. En af de retter, jeg nogle gange tyer til, når jeg har glemt at købe ind, er pasta carbonara.
For jeg har ofte noget pancetta eller bacon liggende, altid et par æg og mange slags pasta og så har jeg ALTID dejlig parmesan i køleskabet.
Som I sikkert ved, skal der altså ikke fløde i en ægte carbonara. Det er bare æg og parmesan, som sammen med lidt kogevand fra pastaen cremer sig sammen til den lækreste sauce, som smyger sig omkring hvert stykke pasta. Og italienerne er meget uenige om pastaen skal være spaghetti eller maccheroni, men jeg elsker allermest spaghetti eller de lidt tykkere spaghettoni.
I sådan en ret som carbonara, hvor der er ganske få ingredienser, så er det selvfølgelig vigtigt, at alle ingredienser er af god kvalitet. En meget stor del af smagen i en carbonara kommer fra osten, så brug en god parmesan! Her har jeg brugt en 24 måneders parmesan.
Spaghetti carbonara med palmekål
Antal: 4 pers.
150 g pancetta eller guanciale, i tern
1 spsk olivenolie
3 æg
75 g revet parmesan
friskkværnet sort peber
1 god håndfuld palmekål
salt
400 g spaghetti
- Steg pancetta eller guanciale sprød i olivenolie i en pande. Skru ned for varmen, så panden bare lige holdes varm, men ikke er brændvarm. Pisk æg sammen med revet parmesan og godt med sort peber. Skær kålen i strimler.
- Kog imens pastaen i godt saltet vand – den skal være meget al dente, da den tilbereder videre sammen med æggeblandingen. Tag 1½ dl af kogevandet fra, inden pastaen sigtes. Det sidste minut af kogetiden kommes kålen i gryden sammen med pastaen.
- Kom pasta og kål over i panden med pancetta/guanciale og hæld 1 dl af det gemte kogevand ved. Sluk for varmen. Kom æggeblandingen i og bland det sammen til osten smeltet og varmen får æggene til at tykne, så det sammen bliver til en cremet sauce. Servér øjeblikkeligt.
No Comments