Sommergæster: Skaldyrsfest
– SPONSORERET INDLÆG –
Hver gang jeg får pille-selv rejer siger jeg til mig selv og hvem der nu ellers vil høre på det (jer f.eks.), at det burde man altså spise noget oftere. De søde pillerejer smager altid bedst, når man får dem helt friskpillede. Sådan er det bare.
Disse pillerejer serverede jeg til en stor skaldyrsfest af en middag, hvor jeg fra Martin fra Ocean City fik en stor kasse af de allerstørste pillerejer på markedet. Mere om dem nedenfor. Ocean City leverer skaldyr til både restauranter og private. Man kan bare kontakte ham via hjemmesiden for at bestille. De er specialiseret i skalrejer, kammuslinger og hummer. Alt sammen fra frost og af mega høj kvalitet. Jeg fik et udvalg fra sortimentet, som jeg legede med under en middag for gode venner.
Vi startede ud med en lille hapser af rå kammusling rør med avocado og agurk. De store kammuslinger kom i frossen tilstand, så jeg havde tøet dem op natten over i køleskabet og de var ligesom friske. Helt søde og friske i smagen. Hos Ocean City koster de kr. 212/kg ex moms.
Tatar af kammusling og avocado
4-6 personer
6 store kammuslinger
6 cm agurk, skrællet
½ medium avocado
2 spsk hakket dild
½ citron
salt og hvid peber
maltkiks eller andre kiks
Skær kammuslingerne i små tern og kom i skål. Skær agurken i endnu mindre tern og skær også avocado i tern. Bland agurk og avodaco med kammuslingen. Vend med dild og smag til med citronsaft, salt og peber.
Server på sprøde kiks.
Bagefter serverede jeg en stor dynge af de flotte skalrejer. Jeg havde rørt en mayonnaise af ramsløgsolie (blend et bundt ramsløg med 2-3 dl vindruekerne olie. Lad det trække 30 min og filtrer så. Rør en mayonnaise med 1 tsk dijonsennep og 1 æggeblomme og den grønne olie. Smag til med citronsaft, salt og peber.
Tjek lige størrelsen på de rejer! Det er de største skalrejer fra Nordsøen, jeg nogensinde har set! Og de var LÆKRE! Søde og faste og så bare vildt store. Hvilken luksus! Rejerne her koster kr 112 /kiloet ex moms.
Næste ret var igen rå kammuslinger med en kold sauce af ramsløgsolie og kærnemælk, rå asparges og knuste maltkiks. Det var så enkelt så enkelt. Jeg kommer med opskriften i et indlæg for sig.
Til sidst stod den må hummer. Ocean City sælger rå, frossen hummer i forskellige dele. Her var det de rå hele haler, som ved en særlig teknik er hevet ud af skallen i ét fint stykke. Det er canadiske hummere og de er store og flotte. De fås til kr. 550/kg ex moms.
Jeg lavede denne fantastiske, intense ret med nye danske kartofler og tomater konfiteret i smør, som jeg vendte hummerstykkerne i. Opskriften kommer i et separat indlæg.
Tjek Ocean City ud. Indehaveren Martin Barslund arbejder på at lave faste afhentningssteder i København, så man kan bestille hans varer og selv afhente inde i byen.
Marianne Borg-Hansen
Posted at 17:44h, 31 augustDe hummere ser lækre ud. Hvor finder man Ocean City? Jeg har svært ved at finde dem på nettet.
Mvh.
Mira Arkin
Posted at 14:31h, 01 septemberJa det er et godt spørgsmål. Jeg kan heller ikke finde dem. Måske findes de ikke længere.