Søllerød Kro: en dyr men god frokost

Søllerød Kro: en dyr men god frokost

søllerød kro

På min fødselsdag i søndags tog Peter, Otto og jeg en tur til Søllerød for at spise frokost på “kroen“.

Sammen med de midaldrende gæster spiste vi en lækker frokost og fejrede mig. Jeg har været der en gang før til et trøffelarrangement for 2-3 år siden, men havde aldrig prøvet at spise der “normalt”.

søllerød kro

Der er god gammeldags luksusstemning over Søllerød Kro. Vi er også i et af Danmarks aller rigeste områder, så det manglede da bare, at der var sølvtøj og Kongeligt Porcelæn på bordene.

søllerød kro

Lille Otto var som sædvanlig et englebarn. Han sad lidt med ved bordet, tog en lur under forret og hovedret og var så frisk igen til desserten :-). Vi havde på forhånd advaret om at vi havde en baby med, og personalet havde sørget for en god plads, hvor hans lift kunne stå uforstyrret på gulvet. Det er super fedt for en madnørd som mig at vide, at jeg stadig kan gå ud og spise, selv om jeg har et barn.

Vi startede med en lille hapser. Sorbet af bøftomat på fint rosmarinpulver. Ovenpå en meget tynd skive blød, sød bøftomat. Det smagte dejligt af Sydfrankrig.

Vi gik à la carte og jeg valgte den halve hummer (som også fås i hel som hovedret) med pighatte (en mild, lys svamp, der minder om kantarel i smag, men er fastere i konsistensen og lidt lysere i farven. Den vokser i de danske skove), løg og ristede artiskokker og en kraftig hummersauce til. Egentlig ret simpelt men meget velsmagende ret.

Peter fik to tykke jomfruhummerhaler, som kom med æble og vistnok kinaradisse samt bagte jordskokker. Selv om saucen ikke var en del af den oprindelige ret, fik Peter og lige lidt af saucen fra min ret og det passede fint sammen. Igen en ret med masser af velsmag, som dog i udtryk kom til at ligne min meget. Hummer og jomfruhummer. Artiskok og jordskok (de smager lidt ens) og begge pyntet med tallerkensmækkere.

Vi fik begge stegt pighvar til hovedret. Den kom med pighatte (endnu en genganger), en sellerirulle med pighatte i, en streg af sort trøffelpuré, en kraftig hønsefond skilt med brunet smør, en smørdampet porre og en skummende svampesauce.
Jeg er vild med pighvar og denne var tilberedt helt perfekt. Sprød uden på og saftig og fast inden i. Retten var smuk og sammenhængende med masser af guffet velsmag (altså: brunet smør, trøffel, hønsefond, svampe – hvad kan gå galt?). Dog var det måske lidt kedeligt med pighattene igen, og enkelte af dem havde en lidt for bitter smag. Men ellers en virkelig lækker og flot ret, som er meget klassisk i både smag og sådan set også anretning. Publikum er jo også Fritz og Poul og deres koner (ikke deres elskerinder!), og det må nok ikke være alt for mærkeligt og nyt. Ikke at alting skal være det. Bestemt ikke. Jeg nævner det bare, så man ved, at man ikke skal forvente noget specielt moderne eller avantgarde i Søllerød.

Så kom vi til desserterne. Jeg valgte blommer under et sprødt karamellåg med vaniljeis. Isen havde en helt perfekt konsistens. Ikke en iskrystal i nærheden.

Når man bankede hul på den sprøde karamel, dukkede de let bagte blommer op. De lå sammen med tørret sandkage og mazarin og det hele smagte super dejligt sammen.

Peters dessert var en variation over æbler og hasselnød. Den var virkelig flot. Der var lækker æblesorbet, hasselnødde creme – og pulver, nougatine og flere andre elementer. En smuk og frisk dessert.

Vi sluttede af med en espresso (der kom i en alt for stor almindelig kaffekop – det var lidt kikset) med en fin sølvbakke med gourmandises. Der var fyldte chokolader med karamel, macarons med hvad jeg tror var noget solbærganache og så nogle virkelig gode financiers med masser af brunet smør i.

Til frokosten drak vi et glas champagne (Pol Roger 2000) til hver. Vi kom af med 2.400 kr. ex. drikkepenge og det er – pardon my french – fandme mange penge! Jeg kan ikke lade være med at sammenligne med hvad man får andre steder. Hvor man på Søllerød Kro får masser af luksus, masser af service (der var 4 tjenere til at betjene 15 gæster), sølvtøj, tykke gulvtæpper og fancy håndcreme på toiletterne, så får man for færre penge mere spændende mad med flere og mere avancerede komponenter på andre steder, som f.eks. Kadeau eller Kødbyens Fiskebar. Jeg tør slet ikke tænke på, hvad det havde kostet, hvis vi havde drukket mere end det glas champagne!

Søllerød Kro er god gedigen og utroligt velsmagende luksus. Det er oldschool, men det virker. Servicen er helt vildt god og man sidder utroligt godt i den hyggelige restaurant. Men det er altså for dyrt. 350 kr. for Peters to jomfruhummerhaler med æble og jordskok – så er den også betalt! Næste gang, håber jeg det er en anden, der giver (hører I det, mor og far?).

Søllerød Kro
Søllerødvej 35
2840 Holte
Tlf. 45 80 25 05

 

3 Comments

Post A Comment

  • Hanne Holm
    Posted at 14:55h, 17 januar Svar

    Har hos hr Møller fået en “kopi” fra Søllerød Kro. En slags ovndampede fiskefrikadeller med ørredrogn på. Kender du opskriften?
    Mvh
    Hanne

    • Mira Arkin
      Posted at 12:14h, 20 januar Svar

      Kære Hanne,

      Det er desværre ikke noget, der lige siger mig noget.

      MVH Mira

  • Mikkel Bækgaard
    Posted at 11:42h, 14 oktober Svar

    Jeg tror I har ramt en dyr kombo ved at gå a la carte. Jeg spiste frokost der for et års tid siden (også med en baby på slæb) og her gik vi menuvejen og fik fem retter og jeg fik flere glas vin
    (Min kone ammede og var chauffør så hun fik vand), og det løb op i 1970 kroner, hvilket var ret rimeligt, synes jeg.