Softice med jordbær og rabarberkys

Softice med jordbær og rabarberkys

Foto: Line Klein

Foto: Line Klein

Her er en nem snydeopskrift på jordbærsoftice. Ja, jeg løber om hjørner og bruger købt vaniljeis (men en god én -for det meste bruger jeg Vebbestrub, når jeg køber is). Til gengæld må jeg få point for at lave mine egne fine rabarberkys…

Softice med jordbær og rabarberkys
6-8 portioner

800 ml vaniljeis
100 g jordbær
1 spsk flormelis

Lad isen stå i køleskabet i 1 time inden den skal spises, så den er blød. Blend jordbær sammen med flormelis. Kom den bløde is over i en skål og rør den til softice. Kom jordbærcoulis’en i og rør ganske let i det. Server med sprøde rabarberkys.

Rabarberkys
1 æggehvide
1 spsk rabarbersirup (fra rabarber, du har bagt til kompot)
60 g sukker
evt. rød frugtfarve

Pisk æggehviden til den er stiv, tislæt rabarbersirup og pisk så sukkeret i efterhånden til marengsen er helt blank. Kom en lille stjernetylle i en sprøjtepose og dry et par dråber rød frugfarve på hver sin side af posen inden du kommer marengsen i. Sæt små kys på en bageplade med bagepapir. Bages sprøde i en 100 gr. varm ovn ca 1½ time. Lad kyssene køle af i ovnen.

No Comments

Post A Comment