Snickerstrøfler med peanutkrokant

Snickerstrøfler med peanutkrokant

I går lavede jeg konfekt og nu får I min opskrift på disse snickerstrøfler med chokoladeganache og peanutkrokant, som er SÅ lækre, hvis du elsker Snickers.

De er lavet med mælkechokolade, som jeg synes passer så godt sammen med saltede, ristede peauts, fordi mælkechokoladen er så sød. Det salte modspil fra peanuts er helt perfekt. Der er også knuste cornflakes i, som bidrager med chewey-crunchy konsistens i den bløde chokoladeganache med peanutkrokant i. Nam!

Snickerstrøfler med peanutkrokant

35-40 stk.

50 g saltede, ristede peanuts
50 g sukker
200 g mælkechokolade
1dl piskefløde
20 g cornflakes
150 g mælkechokolade til overtræk (jeg bruger Callebaut knapper til både ganache og overtræk)

  1. Hak peanutsene mellemfint. Smelt sukkeret i en pande. Når det er smeltet og lysebrunt (ikke brændt!) kommes de hakkede peanuts i og vendes rundt i karamellen. Kom karamellen over på et stykke bagepapir eller et plastskærebræt og lad det køle af. Hak det fint.
  2. Smelt 200 g chokolade sammen med fløden – jeg gør det over vandbad. Tag det af varmen og rør det sammen til en ganache. Knus cornflakes groft og rør dem i ganachen sammen med 2 trediedele af peanutkrokanten. Resten gemmes til pynt. Sæt ganachen i køleskabet i 1-2 timer (eller til dagen efter.
  3. Tag en teske ganache ad gangen og tril til kugler. Læg kuglerne på en bakke eller en bradepande med bagepapir i bunden og sæt dem tilbage i køleskabet i en halv time.
  4. Temperer imens chokoladen til overtræk. Smelt 100 g af chokoladen over vandbad (husk at mælkechokolade smelter ved lavere temperatur end mørk chokolade, så pas på det ikke bliver for varmt. Gå efter ca. 47 gr.). Sluk for varmen og kom de resterende 50 g chokolade i. Rør det sammen, så den nye chokolade smelter. Dyp de kolde trøfler i chokoladen – jeg dypper med halvt og triller dem rundt i hånden for at fordele den tykke chokolade. Det giver flotte swirls i chokoladen. Drys med resten af peanutkrokanten og sæt chokoladerne på et stykke bagepapir, mens de hærder. Opbevares på køl.
No Comments

Post A Comment