Smørrebrødsworkshop i Oslo med Aalborg Akvavit

Smørrebrødsworkshop i Oslo med Aalborg Akvavit

Kære læser, i dag skriver jeg til dig fra vores dejlige hus i Sydfrankrig. Jeg er hernede og lave nogle madsager for både Gastro og Alt for damerne, og det er jo ikke værst, at kunne flytte sit arbejde midlertidigt til Frankrig en gang imellem.

I sidste uge tog mit arbejde mig til Oslo, hvor jeg var inviteret til at holde et oplæg for et udvalg af norske madbloggere i forbindelse med endnu en Aalborg Akvavit event (se om en anden akvavit event på Krogs Fiskerestaurant i København her). Jeg fortalte de norske bloggere om min egen tur fra jurist til madskribent, lidt om min blog og allermest om dansk smørrebrød, for det var nemlig meningen, bloggerne efterfølgende skulle spise smørrebrød sammen med Aalborg Akvavit. 

Jeg demonstrerede et par gode stykker smørrebrød, som bloggerne så efterfølgende selv skulle samle og spise. Først en sprødstegt rødspættefilet med æble-peberrodsremoulade og derefter en hønsesalat med bacon. Du får opskrifterne her.

– og tak til alle I søde norske madbloggere. Det var en fornøjelse at møde jer!

smørrebrød

Sprød rødspættefilet med peberrod-æble remoulade og æblesalat

4 stykker smørrebrød

2 rødspættefileter
1 dl hvedemel
salt
1 æg
2 dl rasp
3 spsk olie til stegning, f.eks. majs- eller rapsolie

Remoulade
2 æbler
2 spsk høvlet peberrod
10 cornichoner
3 spsk mayonnaise
2 spsk crème fraiche 18%
½ tsk karry
salt

Æblesalat
2 æbler
2 spsk grofthakket dild
saft og skal af ½ citron
½ tsk sukker
sort peber
salt

2 skiver rugbrød
smør

1. Til remouladen hakkes æblerne fint. Behold skallen på. Hak cornichonerne fint og kom begge dele i en skål. Rør det sammen med peberrod, mayonnaise, creme fraiche og karry og smag til med salt. Lad remouladen trække i køleskabet mens fisken steges.

2. Til æblesalat skæres æblerne i tynde både, som vendes med saft og revet skal af citron, sukker og hakket dild. Kværn godt med sort peber i og smag til med lidt salt.

3. Kom melet i en dyb tallerken. Pisk ægget i en anden dyb tallerken og kom rasp i en tredje. Del hver fiskefilet i to pæne stykker. Drys hvert stykke fisk med salt og vend dem i mel. Drys overskydende mel af og dyp fisken i æg. Vend derefter fisken i rasp.

4. Varm olien i en non-stick pande og steg fisken 2 minutter på hver side ved middel-høj varme. Læg dem til side på en tallerken med køkkenrulle på. Smør rugbrødet med smør og del hvert stykke i to. Kom en fiskefilet på hvert stykke og pynt med remoulade og æblesalat.
hønsesalat

 

Kartoffelmad med hønsesalat og bacon

4 stykker smørrebrød

2 kyllingebryster
125 g champignon
2 spsk olie til stegning
125 g bacon i skiver
400 g kogte, kolde kartofler
4 spsk mayonnaise
2 spsk creme fraiche
2 tsk Dijon sennep
hvid peber
salt
2 skiver rugbrød
smør
1 håndfuld purløg
1 håndfuld persille
1 spsk citronsaft

1. Krydr kyllingen med salt og peber og steg den 6 minutter på hver side i 1 spsk olie. Lad kødet køle af. Rens champignon og del dem i kvarte. Steg svampene i resten af olien i en brændvarm pande i 5 minutter eller til de ikke længere smider vand af sig. Smag svampene til med salt og peber og lad dem køle af. Steg bacon i en tør pande og læg til side på en tallerken med køkkenrulle på.

2. Skær kyllingen i tern og kom i en skål sammen med champignon. Rør det sammen med mayonnaise, creme fraiche og sennep. Smag hønsesalaten til med salt og peber. Pluk purløg og persille i grove stykker og vend med citronsaft og en smule salt.

3 Skær kartoflerne i skiver. Smør rugbrødet med smør og skær hver skive i halve. Læg et lag kartofler på hver skive brød og kom derefter hønsesalat over. Pynt med et par skiver bacon og til sidst purløg og persille.

2 Comments

Post A Comment

 • Anders Damm
  Posted at 10:13h, 21 marts Svar

  “Kartoffelmad med hønsesalat og bacon” og usandsynlige mængder grønt;)

  • Mira Arkin
   Posted at 18:51h, 21 marts Svar

   Ja, jeg overvejede jo at fritere urterne, som de gør hos Schønnemann, for at minimere sundheden i retten 😉