Smørrebrød på Bjørnekælderen

Smørrebrød på Bjørnekælderen

20121125-172254.jpg
Jeg har længe villet spise på Frederiksberg restauranten Bjørnekælderen, hvor maden er hjemmelavet og dansk. Forleden spiste jeg så frokost der med min mor (og Otto), og det var heldigvis så godt, som jeg havde håbet.

Til frokost er der smørrebrød på menuen, og jeg lagde ud med en af mine favoritter, æg og rejer, som er den I kan se på det øverste billede.
Rejerne virkede friskpillede og ægget var ikke det hårdkogte, man plejer at få, men et perfekt, blødt smilende æg, hvor blommen oozede ud over rejerne.

20121125-172823.jpg
Og bare rolig – selvfølgelig kom der mayonnaise til. En rigtig fin hjemmerørt en.

20121125-173000.jpg
Jeg drak hjemmelavet hyldeblomstsaft til, der virkelig smagte hjemmelavet på den friske måde. Helt perfekt.

20121125-173504.jpg
Min mor startede med en af dagens retter fra tavlen. En salat med tynde bånd af rå rodfrugter med varmrøget laks. Hun syntes den manglede lidt dressing selvom der var noget pestoagtigt på tallerkenen, men laksen var en smule tør. Det så nu smukt ud.

20121125-173942.jpg
Mors anden ret var også fra tavlen. Frikadeller med hjemmelavet agurkesalat og rødkål, der glinsede og smagte syndigt og julet af andefedt.

20121125-174157.jpg
Jeg fik hønsesalat med rigtig bacon, der helt klart ikke var sådan noget industrielt produceret noget fra en slimet pakke, men bacon af god kvalitet. Hønsesalaten var let og nok lavet på creme fraiche. Mums.

Efter den omgang var vi mætte og tilfredse. Bjørnekælderen er dejlig. Alt er hjemmelavet – det gode rugrbød smagte også hjemmelavet – og betjeningen var sød, hurtig og opmærksom. Der var et flot udvalg af sild og klassisk smørrebrød, og det var smerteligt svært at vælge, så jeg må hellere komme igen. Hvis man er til tartar, så naboens tallerken med rørt tartar i øvrigt virkelig også god ud.

No Comments

Post A Comment