Smørdampet spidskål med citron og vesterhavsost

Smørdampet spidskål med citron og vesterhavsost

_1330690s

Eller Pimp-din-kål, som indlægget også kunne have heddet. Hvor er det sindssygt, så lækkert kål smager, når man lige gør lidt ekstra ud af det. Jeg lavede et spidskål på denne måde i onsdags og det var så tasty, at jeg lavede præcis det samme igen i går aftes. Onsdag var det sammen med frikadeller med fennikelfrø og forårsløg. Torsdag med nye kartofler, persillesovs og lækre koteletter af frilandsgris.

Osten behøver selvfølgelig ikke lige være vesterhavsost – det kunne sagtens være gruyère, parmesan, pecorino eller alt muligt andet.

Smørdampet spidskål med citron og vesterhavsost

Tilbehør til 3-4 pers.

1 spidskål
25 g smør
salt og sort peber
1 håndfuld persille
revet skal af ½ citron
en håndfuld groftrevet vesterhavsost

Del kålen i 6-8 både – behold stokken på, så den kan holde sammen på bladene i hvert stykke kål. Læg kålen i en pande og fordel smørret i et par klatter i panden. Drys lidt salt og peber over og kom låg på. Lad kålen dampe i ved middel varme i ca. 10 min. Vend kålstykkerne en enkelt gang undervejs.

Server kålen med hakket persille, citronskal og ost over.

No Comments

Post A Comment