Smørrebrød med flæskesteg – nu i Hollandsk bog!

Smørrebrød med flæskesteg – nu i Hollandsk bog!

Selvstændig-noia

Som jeg allerede har blæret mig max med, kvitter jeg jo mit day-job og kaster mig ud i freelance tilværelsen som madskribent og opskriftsudvikler og hvad der ellers følger med. Fra og med næste uge er det mig, der laver siderne om hverdagsmad i Alt for Damerne og jeg er spændt på, hvordan det bliver modtaget af læserne.

Jeg er ikke et øjeblik i tvivl om, at jeg har truffet den helt rigtige beslutning, men nu hvor jeg er i min sidste uge på mit nuværende arbejde, begynder det hele at være meget virkeligt og jeg kan af og til mærke en lille nervøs trækning og forhøjet puls over det store eventyr jeg har kastet mig ud i. Det er en stor ændring i tilværelsen, jeg står overfor. Jeg har været vant til at være lønmodtager hele min karriere, og nu skal jeg ligepludselig til at være min egen chef og selv opsøge og administrere mit arbejde. For slet ikke at tale om angstprovokerende opgaver som momsregnskab og den slags! Men hold kæft, hvor bliver det fedt netop at være min egen chef og selv kunne administrere mit arbejde. Sidst jeg lavede mad i studiet hos Line (som er fotograf på mine sider i Alt for Damerne) tænkte jeg på, hvor dejligt det var, at jeg nu stod og hyggede mig med at lave mad og at det rent faktisk var mit arbejde. Fedt! Men altså… lidt selvstændig-noia kan man jo godt have alligevel.

What (not) to Eat

Og apropos ingenting, så blev jeg fornylig kontaktet af Marjan Ippel, som udgiver en årlig  bog i Holland om gastronomiske trends, ved navn What (not) to Eat. Hun spurgte, om jeg ville lave et dansk bidrag med en opskrift på noget klassisk dansk, som hun kunne tage med i bogen. Jeg lavede denne mumsede flæskestegsmad, som jeg grådigt fortærede umiddelbart efter at have fotograferet den. Til denne udgave var jeg nede hos de flotte fyre hos min slagter på Værnedamsvej og købe nogle skiver ribbensteg. Det var den nemme løsning. Det er selvfølgelig oplagt at lave sådan en basse-mad her, hvis man har rester fra en hjemme-stegt flæskesteg. Min opskrift kommer i Marjans 2011 udgaven af What (not) to Eat – og jeg regner så med, at min mad er i kategorien What to Eat (og ikke not). Se Marjan Ippels website her: Talkin’ Food.

Smørrebrød med flæskesteg og rødkålssalat
4 stykker

4 tykke skiver godt rugbrød, gerne maltet
8 tykke skiver flæskesteg med svær
2 store håndfulde fintsnittet rødkål (ca. 1/8 rødkål)
1stort æble, i tynde skiver
1 lille bakke karse
2 spsk. æble- eller cider eddike
1 spsk. olie
1 spsk. akaciehonning
Salt og friskkværnet sort peber
2 syltede agurker i skiver
2 spsk. mayonnaise
2 spsk. sød sennep

1. Vend rødkål og æble med klippet karse, eddike, olie og honning og smag til med salt og peber.

2. Smør hver skive rugbrød med mayonnaise og sennep. Kom 2 skiver flæskesteg på hver, top med rødkålssalat og syltet agurk.

3. Drik en kold bajer til 🙂

5 Comments

Post A Comment

 • Gourmand
  Posted at 17:07h, 20 oktober Svar

  Det der er et stykke med flæskesteg der vil noget.

  Den skal jeg og må jeg prøve at efterligne i mit køkken, den ser virkelig lækker ud og når man kigger på ingredienserne ser det også ud til at alle sanser bliver ramt.

  Svin og æble er som fod i hose.

  Den sure og samtidigt syrlige æble eddike med sødmee i form af akaciehonning, giver helt sikkert, sammen med netop æblet og rødkålen et godt alternativ til den syltede rødkål.

  Lækkert.

 • Mira Arkin
  Posted at 10:08h, 20 oktober Svar

  Ih altså, hvor er I søde. Tusind tak for jeres søde kommentarer!

 • Nada Cay
  Posted at 22:05h, 19 oktober Svar

  Fuld forståeligt at du har lidt noia, men indimellem kræver det, at man sadler om, eller udlever nogle drømme! Jeg synes det er super sejt gået. Har ellers boykottet Alt-for-dullerne et godt stykke tid nu, men må afgjort have fat i næste uges nummer, og se hvad du har hittet på;-)
  “Velkommen” på Madmagasinet.dk iøvrigt!

 • Newyorkerbyheart
  Posted at 20:42h, 19 oktober Svar

  TILLYKKE med at du tør tage springet! 🙂 Hvor er det fedt for dig og jeg er sikker på at alle os læsere af Alt for Damerne vil blive tilgode set med lækre opskrifter.

  Al mulig held og lykke, jeg glæder mig til at følge dig.

  Mange hilsner
  Birthe

 • Eva
  Posted at 20:02h, 19 oktober Svar

  Herligt! Hvor lyder det spændende!

  Pøj pøj herfra

  Mange hilsner
  Eva