Skipper-agtig labskovs med svinekæber

Skipper-agtig labskovs med svinekæber

skipper labskovs med svinekæber  

Foto: Line Thit Klein

 

Nu må solen altså godt snart skinne lidt på os igen. Hvorfor skal november være så nederen? Måske bare så vi bliver taknemmelige for al julehyggen, når den kommer rigtigt i december.

Man får i hvert fald lyst til at lave simremad – prøv denne her (som også har været i Alt for damerne her i efteråret). Det er lidt en slags skipperlabskovs, med de udkogte kartofler. Men den er peppet op med cider, friske æbler, masser af grov sennep og lækre, møre svinekæber.

Lige et tip om laurbærblade: Jeg er jo så heldig, at have adgang til en hel laurbærbusk i mine forældres hus i Sydfrankrig. Hver gang, jeg er dernede, tager jeg en kvist med hjem. Bladene holder sig enormt længe i køleskabet. Og der er så meget mere fut i de friske blade, end dem man køber tørrede i den almindelige krydderiafdeling i supermarkedet. Men græd ikke, hvis du ikke lige har adgang til din egen laurbærbusk. Ofte kan du få laurbærblade hos din blomsterhandler – de bruges nemlig tit i buketter.

 

Svinekæber med kartofler og æble

Til 4 personer

8-10 svinekæber, befriet for hinder
1 løg
2 spsk smør
5 dl tør cider eller lys hvedeøl
2 laurbærblade
700 g melede kartofler
2-3 æbler, fx discovery eller elstar
2 store spsk grov sennep
1 lille bdt purløg
salt og sort peber

1. Hak løget i grove tern. Smelt smørret i en gryde og brun kæberne grundigt. Tilsæt løg og lad dem stege et par minutter. Tilsæt cider og laurbærblade, sænk temperaturen og kom låg på. Lad kæberne simre i 1 time.

2. Skræl imens kartoflerne og skær dem i grove tern. Når kødet har simret en time, kommes kartofler i. Lad dem koge med i 30-45 minutter til de koger ud og næsten bliver til mos.

3. Skær æblerne i tynde både og kom dem i retten sammen med sennep. Smag til med salt og peber og server med klippet purløg over.

 

Vintip

Denne ret skal der ikke drikkes vin til. Grib i stedet en rigtig god øl eller en tør cider. Altså ægte cider – ikke det der børnepjat fuld af sukker.

 

7 Comments

Post A Comment

  • Lullu Ursula
    Posted at 19:01h, 22 januar Svar

    Hej Mira

    Du har tabt noget purløg ved siden af gryden…

  • maria
    Posted at 18:22h, 24 november Svar

    Hej Mira

    Hvor får jeg svinekæber henne? Min lokale slagter har det ikke?!!

    Retten ser rigtig lækker ud. Glæder mig til at prøve den!

    • Mira Arkin
      Posted at 18:27h, 24 november Svar

      De fleste slagtere kan skaffe det hjem, hvis du bestiller det. Det er et relativt billigt stykke kød. Føtex og Irma sælger det også af og til. Jeg bor i København og der køber jeg dem bl.a. i Torvehallerne.

  • Laura
    Posted at 11:42h, 24 november Svar

    Hej Mira

    Vi har lavet din opskrift her utallige gange siden den var i Alt for Damerne! Den er fantastisk, – intet mindre! Mums… Jeg tror snart det er tid igen faktisk 😉

    • Mira Arkin
      Posted at 14:31h, 24 november Svar

      Det var dog utroligt dejligt at høre 🙂

      • Sophie
        Posted at 15:49h, 11 marts Svar

        Hej Mira.
        Du siger at du køber dem i Torvehallerne, men hvor meget giver du for dem der?

        • Mira Arkin
          Posted at 17:59h, 11 marts Svar

          Det kan jeg ikke huske, men i Torvehallerne er de nok en del dyrere end andre steder 🙂