Skaldyrsfest med udsigt – på Almanak

Skaldyrsfest med udsigt – på Almanak

Inviteret

Siden jeg hørte om Almanaks nye skaldyrsfad i maj måned, har jeg virkelig glædet mig til at prøve det selv. Og endelig var det min tur, da jeg i fredags satte mig ved et af bordene udendørs langs kajen og nød udsigten over vandet og over mod Christianshavns.

Vi startede med at få hældt noget iskold Sancerre i glassene og smagte på det dejlige surdejsbrød med pisket, fluffy smør. Så kastede vi os over de helt perfekte Gillardeau østers med hindbærvinaigrette. Der var også kogte krabbekløer og rimmede kammuslinger, som havde den dejligste faste konsistens af rimningen. Pille-selv-rejerne var faste og søde og helt perfekte. Dem spiste vi med både lidt af den fede crème fraiche og lidt af den smukt grønne dildmayonnaise, som nu mest smagte af løvstikke.

Der var grillede jomfruhummere og kogte danske hummere, som kom med en grøn smørting, som også smagte af løvstikke. Begge slags hummere var perfekt tilberedte, men jeg kunne godt tænke mig, at smørret havde smagt af noget andet end løvstikke, når nu vi i forvejen havde en mayonnaise med løvstikke. Det fiksede tjeneren dog ved at bringe os en portion vildt lækker røget mayonnaise, som jeg var meget vild med.

Vi sad og hyggede os på kajen i et par timer. Det er noget af det hyggelige ved skaldyrsfade – man sidder længe og nyder maden og bruger tid på at pille rejer og fiske hummerkød ud. Man får virkelig nydt maden og ikke omgivelserne. For Almanaks beliggenhed er svær at slå på en smuk sommerdag. Man sidder simpelthen fremragnede lige der ved kajen, hvor der både er vand og både at se på og folk, der promenerer forbi.

Damer i tweed 🙂

Skaldyrsfadet på Almanak koster 500 kr. pr. pers. (min. 2 personer). Søndage her i sommeren er der særlige jazz-arrangmenter på kajen, hvor man kan sidde og smovse i skaldyr og høre jazz i det dejlige sommervejr – det lyder jo helt perfekt!

No Comments

Post A Comment