Sivripeber med citron og tahin

Sivripeber med citron og tahin

Jeg besøgte Lygten Bazar på Nørrebro i sidste uge. Jeg blev så inspireret af alle de eksotiske råvarer og købte en masse fladbrød, grøntsager og andre lækre sager. Og til ingen penge! Der var også et stort udvalg af yoghurter, oste og de små runde labneh oste, som laves af drænet yoghurt og er dejligt faste og friske i smagen.

En pose sivri pebre blev ristet hårdt på panden (det ville også være lækkert at grille dem) og dryppet med tahindressing. Godt med citron over og så spiste vi dem som hapser sammen med fladbrød og labneh og et drys dukkah. Jeg bruger altid arabisk tahin og kan kun advare mod at bruge Urtekrams (som fås i almindelige supermarkeder). Den er helt forkert i konsistens og alt for bitter og mørk.

Sivripebre er ikke stærke som chilier, men smager mere som grøn peberfrugt, bare mere bittert. Peter var ved at dø, fordi en af dem åbenbart var mega stærk som en rigtig chili. Ved ikke lige, hvad der skete der, men de plejer altså være milde. Det her er lige til en kold øl på terrassen, mens man venter på et eller andet grillet…

Sivripeber med citron og tahin

Som snack til 4 pers.

500 g sivripeber
1 spsk olivenolie
saft fra ½ citron
6 spsk god flydende tahin
salt og sort peber

Gnid pebrene i olie og rist eller grill dem ved høj varme, så de bliver let rynkede uden på her og der, men stadig har sprødhed. Rør tahin sammen med citronsaft og hæld over de varme pebre. Krydr med salt og godt med peber.

No Comments

Post A Comment