Sesamstegt laks med nudelsalat og gomadressing

Sesamstegt laks med nudelsalat og gomadressing

_1200820s

Nigella Lawson kalder det temple food. Jeg ved ikke hvad jeg kalder det. Men nogle gange har jeg bare lyst til noget det er råt og sprødt og friskt. Men på vanlig Mira-vis må det ikke være anæmisk overhovedet, så for nylig lavede jeg denne version af temple food: en sprød salat af rå blomkål og fennikel med udonnudler og sesamstegt laks. Vi fik en cremet gomadressing til. Goma er japansk for sesam og du kan købe gomadressing asiatiske specialbutikker, eller du kan lave den selv – det får du også en opskrift på.

I denne salat brugte jeg også bladene fra blomkålen, fordi de var så friske og fine. De smager dejligt sødt og pebret. Grøntsagerne og fisken kom fra de gode kasser, jeg modtager hver uge fra Skagenfood.

Otto var i øvrigt helt tosset med laksen – jeg tror det var det sprøde lag af sesam udenpå. Jeg har aldrig set ham spise så meget fisk før!

_1200813s _1200818s

Sesamstegt laks med nudelsalat og gomadressing
4 personer

Laks
600 g laksefilet
salt
1 dl sesamfrø (det er ligemeget om de er ristede eller ej)
2 spsk neutralsmagende olie

Skær laksen ud i stykker på omtrent 4×4 cm. Krydr med salt og vend dem i sesamfrø. Steg laksen sprød i en pande med olien. Den skal stege 2-3 min per side (alle 4 sider).

Gomadressing
3 spsk ristede sesamfrø
1½ spsk rørsukker
1 spsk hvidvinseddike
1 spsk lys soja
1 spsk sesamolie
3 spsk mayonnaise
evt lidt vand

Kom sesamfrø i en morter og mal dem til de fleste frø er knust. Bland med de øvrige ingredienser. Brug evt en smule vand, hvis du synes konsistensen er for tyk.

Salat
270-300 g udonnudler (svarende til en pakke)
100 g grønne bønner
½ blomkål
½ fennikel
1 rød chili

Kog nudlerne efter pakkens anvisning. Det er ikke nødvendigt at salte vandet, da udonnudler normalt allerede er tilsat salt.
Nip bønnerne og flæk dem. Jeg bruger en beanslicer til formålet. Kom bønnerne i gryden med nudlerne det sidste minut af deres kogetid og sigt vandet fra både nudler og bønner. Skyl med koldt vand og lad det dryppe af.

Skær blomkålen i meget tynde skiver – jeg bruger et mandolinjern, du kan også bruge en foodprocessor. Gør det samme med fenniklen. Hak chilien.
Bland grøntsager og nudler i en stor salatskål og server sammen med den sprødstegte sesamlaks og gomadressing.

4 Comments

Post A Comment

  • Dorte H
    Posted at 18:05h, 26 april Svar

    Lyder dejligt…
    Den der beanslicer, ku du ligge et billed af dem…..det lyder smart:-))

  • Helle
    Posted at 19:10h, 11 april Svar

    Super lækker salat – dejligt med forårssprødhed 🙂 Vi udskiftede de grønne bønner med sukkerærter, da de bønner vi kunne finde ikke så særligt sprøde og lækre ud – men det var nu heller ikke tosset med sukkerærter!

  • Camilla
    Posted at 13:36h, 05 april Svar

    Åh, hvor ser det godt ud! Det må jeg prøve at lave! 🙂