Sesamnudler med misoglaserede svampe

Sesamnudler med misoglaserede svampe


Foto: Line Falck

Hov, vent, hvad!? Der er jo slet ikke kød eller fisk (eller ost) i denne dejlige ret! Hvad sker der for det!? Jamen det behøver man jo ikke have ALTID, vel.

Der er tonsvis af umami-lækkerhed i disse misoglaserede svampe, som spises sammen med sesamnudler. Det er så lækkert og nemt og man skal ikke være bange for miso, men tværtimod altid have noget liggende i køleskabet, for det er en vidunderingrediens. Jeg hælder mest til hvid/lys miso, men prøv dig lidt frem. De er meget forskellige, men alle er dejligt salte, søde og funkysmagende. Jeg plejer at købe miso hos helsekostbutikken eller i en asiatisk købmand. Det kan holde sig i evigheder.

Sesamnudler med misoglaserede svampe og edamamebønner

4 pers.

300 g udonnudler eller linguini
150 g grønne bønner
3 spsk soja
1 spsk revet ingefær
1 fed revet hvidløg
2 spsk sesamolie
1 tsk sukker
500 g blandede shitake/champignon
1 spsk vindruekerneolie
1 spsk miso (jeg brugte lys miso)
2 spsk vand
½ bundt forårsløg
200 g afskallede edamamebønner, optøede
2 spsk sesamfrø
2 forårsløg

  1. Kog nudlerne efter pakkens anvisning. De sidste 2-4 min. kommes de grønne bønner i. Sigt vandet fra og skyl med koldt vand, så stivelsen kommer væk.
  2. I en stor skål blandes soja med ingefær, hvidløg, sesamolie og sukker. Kom de kogte nudler og bønner over i skålen og vend det sammen med marinaden og edamamebønner.
  3. Rens svampene og skær evt. de store i halve. Varm olien i en pande og steg svampene ved høj varme, til de tager farve. Kom miso og vand i og vend svampene i det, så de er dækket af miso. Kom svampene over nudlerne og drys med sesamfrø og fintsnittet forårsløg.
No Comments

Post A Comment