Sesamkoteletter med kimchinudler

Sesamkoteletter med kimchinudler


Foto: Line Klein
Jeg ELSKER gris – vel og mærke gris, der har haft det godt. Det smager helt vildt meget bedre. Jeg går efter frilandsgris og nogle gange har de skovgris i Irma, som jeg er helt pjattet med (både grisen og Irma :-)). Her har jeg jazzet grisen op med sprød sesam og en spicy nudelsalat. Sesamfrøene sidder fast af sig selv på kødet og giver den sprødeste, lækre panering.

Sesamkoteletter med kimchinudler
4 pers.

4 svinekoteletter med skaft
salt
1 dl sesamfrø
vindruekerneolie
600 g friske udonnudler (el. 300 g tørrede)
200 g kimchi*
1 spsk sesamolie
300 g pak choi
1 bdt forårsløg
1 potte ærteskud
1 håndfuld frisk koriander
tilbehør: lime

Krydr koteletterne med salt og vend dem i sesamfrø. Pres frøene fast med håndfladen. Steg koteletterne i en god sjat olie, 6-8 min pr. side afhængig af tykkelse.

Kog nudlerne efter pakkens anvisning – de friske udonnudler skal kun have et par minutter. Skyl med koldt vand og vend med kimchi, sesamolie, snittet pak choi og forårsløg, ærteskud og koriander.

*Kimchi er koreanernes uundværlige tilbehør – fermenteret kinakål med chili og hvidløg. Gå efter kimchi fra køledisken hos din asiatiske købmand frem for de langtidsholdbare glas. Du kan også lave det selv, hvis du er vild med fermentering.

No Comments

Post A Comment