Seafood fingermad på The Fat Pike

Seafood fingermad på The Fat Pike

Efter en god sommerferie med familien er det nu også rart at komme lidt ud med en veninde. Fredag mødtes jeg med en veninde på Bryggen, hvor vi sippede lyserød cremant, mens vi sladrede og kiggede på folk i badetøj. What’s not to like?!

Bagefter gik vi den korte tur ned til The Fat Pike for at pigge out på seafood.

Restauranten ligger i en baggård i Njalsgade og vi sad ved et af langbordene på terrassen bagtil, hvor vi startede med et glas af husets cava. Det var selvsagt en varm aften, så vi slugte også lige lidt af en drink bagefter, mens vi sad og kiggede i menukortet. De var nu ikke alt for spændende. Min Paloma var nu lidt kedelig – den manglede friskhed fra mere lime og grapejuice. Min veninde havde bestilt en Flushing Meadows Higball med gin og hyldeblomst, men det var vist en Horse’s Neck with a Kick, hun fik – som mest af alt smagte af ginger ale. Så lidt kedelige drinks, der godt kunne strammes lidt op.

Indenfor er der også langborde og fiskenet – det er tydeligt, at der her er lagt op til en uformel fiskerestaurant, som man kender dem fra USA og UK. Det er jeg vild med, for fisk og skaldyr behøver absolut ikke være fine dining.

Vi lagde ud med seks fine de claire østers – helt klassisk serveret med både citron og skalotteløg i eddike. Fine små og helt friske østers, som var det helt rigtige at spise sådan en varm aften.

Der kom Albariño i glasset (en virkelig god og sprød sag) og fantastisk popcorn shrimp med urtemayo på bordet. Den her portion var til deling og de smagte frygteligt godt. Rejerne var søde og bløde og uden den ramme smag, store rejer kan have. Paneringen var sprød og godt krydret med cajun krydderier og mayoen var lige i skabet. Vi kørte godt med citronsaft over rejerne og smovsede løs.

Og nej, der er ikke popcorn i popcorn shrimp. Det er en amerikansk klassiker og nogle mener, at de hedder sådan, fordi man oprindeligt lavede dem med helt små rejer, som man så kunne spise håndfulde af, lige som med popcorn.

Vi prøvede også krabbesalaten, som var sjovt serveret i hjemmelavet dåse, selv om den var helt friskrørt. Her savnede vi lidt større stykker krabbekød, fremfor denne meget rørte version. Den smagte dog fremragende – vi spiste den med grillet brød og der var bregneskud og syltede grøntsager som tilbehør.

Nu var vi egentlig mætte, men det forsvandt, da vores hovedret kom (vi havde måske lidt overbestilt, men jeg ville gerne smage så meget som muligt). Store skåle med muslinger stegt i hvidløg og persille med søde, bløde jomfruhummere øverst. Der var helt perfekt sprøde fritter til (som blev ved med at være sprøde og ikke blev kedelige) og vi fedtede og smovsede os helt til. Ikke mindst med den storsmagende smoky cheddar mayo, som kom til fritterne. Hvordan de får den røgede ostesmag ind i mayoen, ved jeg ikke, men det var LÆKKERT! Vi fortsatte med at bælle den kolde hvidvin og måtte skippe desserten, som vores søde tjener ellers varmt anbefalede (det var en crumble), men vi KUNNE ikke mere og vi skulle jo også ud og danse.

Det hele var så lækkert og hyggeligt, at vi totalt missede blodmånen, som gemte sig bag bygningerne omkring os. Skaldyr og kold hvidvin: 1. Blodmåne: 0.

No Comments

Post A Comment