Scones – verdens hurtigste treats

Scones – verdens hurtigste treats

scones

Jeg lavede disse i søndags, hvor vi fik besøg af vores dejlige venner Peter og Lars, som begge var hårdt tømmermændsramte og bagstive. De havde muligvis foretrukket noget med bacon og smeltet ost, men det var scones, der kom på bordet.

Det er simpelthen så let at lave scones. Det er nok det hurtigste i verden at smække sammen, inden du får gæster til en kop te eller kaffe. Det tager mig uden overdrivelse 5 minutter at lave dejen og 8 minutter at bage dem. Og scones skal netop laves lige inden de skal spises, for de smager allerbedst nybagt og lune. Allerede efter en dag, synes jeg de bliver tørre og lidt kedelige i det, så spis dem med det samme. Derfor er dette også en opskrift til en lille portion, for jeg bager kun de scones, jeg har brug for her og nu.

Det vigtigste med en scone-dej er ikke at fedte for meget rundt med den. Jo mere du ælter, jo kedeligere bliver dit resultat. Så sørg bare for at dejen lige akkurat er samlet inden du skærer dem ud. Det får du det bedste resultat af. Og så er det vigtigt ikke at overbage dem, for det bliver de også tørre af.

Spis dem som de er, eller flækkede med smør på. Eller hvis du kan skaffe clotted cream så spis den endelig med en stor klat af det og jordbærsyltetøj. Som erstatning for clotted cream kan du bruge crème fraiche 38% eller mascarpone. De smager også frygtelig godt med Nutella…

 

Scones med rosiner og crème fraiche
8 stk

225 g hvedemel
1½ tsk bagepulver
1/4 tsk fint salt
25 g sukker
50 g koldt smør
1 æg
1 dl crème fraiche 18%
50 g rosiner – jeg bruger sultanas

1. Varm ovnen op til 210 grader. Bland mel, bagepulver, salt og sukker i en skål. Skær smørret i tern og smuldr det ud i melblandingen. I en anden skål blandes æg med creme fraiche.

2. Kom rosinerne i mel-smør blandingen og lav en fordybning i midten. Hæld æggeblandingen i og mix det hurtigt sammen med en gaffel.

3. Vend dejen ud på et meldrysset bord og saml den let. Du må ikke ælte den eller bruge for meget tid på at samle den – det vil give hårde, tætte scones, og du vil gerne have dem lette og luftige. Dejen skal bare lige akkurat hænge sammen.

4. Form dejen til et rektangel med en højde på 3-4 cm. Skær dejen ud i 8 stykker og kom dem over på en bageplade med bagepapir. Bages midt i ovnen i ca. 8 minutter. Spises samme dag.

Tips til variation

I stedet for rosiner kan du bruge en håndfuld:

– Hakket mørk eller lys chokolade
– Tørrede eller friske blåbær
– Tørrede tranebær
– Hakkede tørrede abrikoser
– Kandiseret appelsinskal
– Hindbær og hakket hvid chokolade.

Der er mange muligheder!

scones

scones

6 Comments

Post A Comment

  • Lynhurtige scones
    Posted at 06:45h, 29 maj Svar

    […] er en mindre modificering af Miras Madblog‘s […]

  • Martin Villumsen
    Posted at 21:18h, 29 april Svar

    Mums, de er gode! Har netop lige bagt en portion.. og det er bestemt ikke sidste gang jeg bager dem. Undrer mig dog over, at de skulle ha’ ca. 15 min. i ovnen før de var færdige. Bager du dine på varmluft?

    • Mira Arkin
      Posted at 23:21h, 29 april Svar

      Ja, altid alting på varmluft. Men der er jo også forskel på ovne. Vigtigst er ikke at overbage dem, så man må prøve sig frem med sin ovn.

  • K
    Posted at 11:39h, 17 april Svar

    scones smager altså også fantastisk med lemon curd!!

    • Mira Arkin
      Posted at 11:42h, 17 april Svar

      Ja, det er da rigtigt! Uhm!!

  • Mad for Galleriet
    Posted at 10:58h, 17 april Svar

    Du har helt ret i, at scones hurtigt kan blive tørre og kedelige, men det handler om at finde den rette opskrift. Denne opskrift er rigtig god, og de holder sig friske i længere tid 🙂