Schønnemann – billeder fra onsdagens mandige frokost

Schønnemann – billeder fra onsdagens mandige frokost

schønnemann

I onsdags mødtes jeg med en veninde til en syndig frokost på mit favoritsmørrebrødssted i København: Restaurant Schønnemann.

Besøget var ikke relateret til Copenhagen Dining Week – vi var bare to sultne damer, som spiste frokost. Og det var altså planlagt på forhånd, for man kan ikke bare spankulere ind på Schønnemann og forvente et ledigt bord. Restauranten er farligt populær og det er absolut nødvendigt at bestille bord .

Vi spiste to stykker smørrebrød hver. Trille startede med den på det øverste billede – en svensker. Dvs. sprødpaneret rødspættefilet med rejer og remoulade. Hos Schønnemann panerer de fisken i japansk pankorasp, som giver en meget sprød panering. Rejerne var store og så friskpillede ud. Lækkert.

schønnemann

Jeg fik Jyttes Kartoffelmad – kogte kartofler, masser af mayonnaise, røget ål i tern, purløg, tomat og rødløg. Jeg elsker røget ål og jeg elsker kartoffelmadder med masser af mayonnaise, så what’s not to like ved denne mad? Intet, siger jeg!

schønnemann

Næste omgang var for Trilles vedkommende en Schønnemann klassiker: Jomfruens Natmad: røgede kartofler med hjemmelavet hønsesalat, bacon og friterede gulerødder. Den har jeg også spist med stor fornøjelse før – det er et mesterværk. Røg klæder kartoflerne så godt og elementerne fra en klassisk mad med hønsesalat og bacon bliver løftet af røgsmagen fra kartoflerne og den sprøde sødme fra gulerødderne. Også en ret heftig sag, som mætter, men Trille og jeg kan uden problemer spise som mænd.

schønnemann

Jeg hoppede på endnu en fiskeanretning med Simons Favorit: rigtig god og blød koldrøget laks i store mængder på smørristet franskbrød. Ovenpå en god portion flødestuvet spinat og et pocheret æg. Det er ren brunchmad og det er godt ad helvede til. Ægget var perfekt pocheret, så det var lækkert og smilende, så blommen oozede ud, når man skar hul på ægget. Brødet – som i bedste smørrebrødsstil er helt skjult af pålæg – var dejligt sprødt som kontrast til al blødheden fra laks, æg og spinat. Yummy.

En dejlig frokost med den vanlige opmærksomme og effektive betjening fra herrerne på Schønnemann. Det er så tjekket et sted – nydeligt og med sand på gulvet. Dug på bordene og musselmalet restaurantservice. For de ikke-gravide er der et rigtig godt – nok byens bedste – udvalg af snaps på Schønnemann, men den hoppede jeg over i onsdags. I stedet vraltede vi mætte og glade i biografen (Polanskis kammerspil, Carnage), hvor jeg faktisk lige fik klemt en hindbærsnitte ned også – flot, ikke? Alligevel smagte mine bøvser (ja, jeg bøvser) lidt af røget ål resten af dagen. Frokost på Schønnemann er en oplevelse, der bliver hos dig :-).

Du kan læse om et andet besøg på Restaurant Schønnemann her

 

Bonus info

Schønnemann har for nyligt udvidet kortet en del. Der er kommet mange nye stykker smørrebrød på, som er opkaldt efter kendiskokke. Bl.a. Nomas René Redzepis yndlingsstykke med røget hellefisk og agurk. Redzepi er nemlig en af de mange kokke i byen, som elsker at spise på Schønnemann.

3 Comments

Post A Comment

 • Charlotte Christensen
  Posted at 23:30h, 21 februar Svar

  Nøj hvor ser det lækkert ud!!
  Jeg elsker bare smørrebrød, og jeg har lige bestemt mig for, at jeg skal smage den der Jomfruens natmad næste gang jeg er i Kbh… skal nok huske at bestille bord 🙂

 • tina vanting
  Posted at 10:33h, 20 februar Svar

  Hi Mira
  Jeg hader at ødelægge din fornøjelse det så super lækkert ud, men husk du skal holde igen med de fede fisk specielt fra østersøen.
  Ja fede fisk og råt kød det er en graviditetens mange fy`er . Nyder at læse dine beskrivelser ellers -og det er en privat sag, jeg vidste det ikke da jeg var gravid første gang ……. kan selvfølgelig også være de har ændret det igen tjek lige med din jordmor 🙂

 • Anders Damm
  Posted at 19:44h, 19 februar Svar

  Hold nu op det ser lækkert ud!

  Og fantastiske billeder!

  A Gastroman likes! 🙂