Sauteret gåsefod – en lækker spiselig plante fra haven

Sauteret gåsefod – en lækker spiselig plante fra haven

Vi gik en tur i kvarteret i weekenden og kom ned til Søllerød Sø, som vi bor i nærheden af. Her voksede en masse struttende flot gåsefod, som i høj grad er spiselig. 

Det smager lidt som spinat – jeg synes faktisk det smager bedre. Der er mindre oxalsyre og en lidt mere krydret grøn smag – sikkert også hjulpet på vej af, at det voksede vildt i græsset tæt ved søen. Vi har også en masse gåsefod i vores nysåede græs, som jeg hiver op, når det bliver af en vis størrelse. Den bliver der trampet på af ungerne, men den jeg fandt vildtvoksende nær søen var smuk og uberørt og jeg skyndte mig at plukke et stort bundt, som jeg puttede i en (ubrugt og uparfumeret!) blepose.

Derhjemme rensede jeg det godt – jeg lod bladene sidde på stilkene og slyngede det hele i min uundværlige salatslynge. Så blev de blot sauteret ganske kort i en masse smør, jeg smed et fed finthakket hvidløg i og dryppede lidt citronsaft over. Det smagte vidunderligt til vores stegte onglet (nyretap) og måske ekstra godt, fordi jeg var så pjattet over at have plukket det helt selv ude i den rigtige natur. Jeg bliver ved at have helt vildt optur over at være flyttet ud af storbyen!

1Comment

Post A Comment

  • Mick Ogilvie
    Posted at 08:42h, 30 maj Svar

    Meget informativ artikel.
    Min have er fuld af ukrudt. Gad vide hvad der er spiseligt der?