
Salte peanut chocolate chip cookies
Jeg er meget populær i mit kontorfællesskab nu – fordi jeg har haft to dåser af disse latterligt lækre cookies med chokolade og saltede peanuts med. Jeg gik og tænkte tilbage på David Changs compost-cookies fra Momofuku Milk Bar i New York – en cookie, hvor der er alt muligt lort i: nødder, pretzels, chokolade m.m.
I vores chokoladeskab (sådan et har vi) havde jeg en rest af en julechokoladekrans, som jeg choppede op og kom i dejen. Jeg er helt sikker på, at man med succes kan komme alle mulige chokoladerester i den her slags cookies. Men selvfølgelig også “rigtig” chokolade. De bliver i hvert fald ikke dårlige af, at man bruger chokolade af høj kvalitet!
Salte peanut chocolate chip cookies
25 stk
120 g blødt smør
100 g sukker
100 g lyst muscovadosukker
1 æg
1 tsk vaniljesukker
200 g hvedemel
½ tsk bagepulver
170 g mørk chokolade (eller anden slags)
75 g saltede, ristede peanuts
1. Rør smør og de to slags sukker blødt. Tilsæt æg og vaniljesukker og rør det i dejen. Kom mel og bagepulver i og rør sammen.
2. Hak chokoladen groft og kom det og peanuts (uhakkede) i dejen. Rør det sammen.
3. Varm ovnen op til 180 gr. Brug to teskeer til at sætte kugler af den tykke kagedej på bageplader med bagepapir. De flyder lidt ud under bagning, så sørg for at der er 4-5 cm mellem hver klat dej. Bag kagerne 10 min, til de er sprøde i kanten og stadig lidt bløde i midten.
Alexander Overgaard
Posted at 12:13h, 10 februarDem må jeg helt sikkert prøve! På vores kontor griber vi enhver chance for at snacke søde sager, der er blevet spicet lidt op med en saltet drejning. Og opskriften virker heldigvis ret ligetil!
Anita Stentoft Pedersen
Posted at 14:52h, 03 juliTak for den lækreste cookies opskrift. Havde nogle saltede lakridsmandler der skulle “udryddes” så dem brugte jeg i stedet for peanuts – mums!
Allan
Posted at 16:32h, 14 januarSikke nogle lækre chokolade kiks og rigtig godt billede du har lagt op 🙂 Må indrømme at opskriften også er rigtig nem at følge, godt arbejde!