Salat med tun og kikærter

Salat med tun og kikærter

tun kikærter

En af mine frokoster til mig selv herhjemme blev bare så vellykket, at jeg en anden gang vil bruge opskriften som hapser. Lidt lige som min bruschetta med tun, tomat og fennikel, der også startede som en frokost til mig selv. Det var endnu en af den slags retter, som blev til ud fra, hvad jeg havde ved hånden i køkkenet den dag: tun, bladselleri, kapers og kikærter. Prøv den selv til frokost sammen med rustikt lækkert brød, sammen med en grøn salat, som del af en buffet eller som hapser på sprøde brød til et glas hvidvin, når du har gæster.

 
Tunsalat med kikærter og kapers
2 personer til frokost eller hapsere til 4-6

1 glas tun af god kvalitet  (dem på glas med olie i er langt bedre end dåsevarianter, men ellers brug en dåsetun af god kvalitet)
1 dåse kikærter
3 spsk creme fraiche eller græsk yoghurt (ofte har man en rest liggende i køleskabet – brug den)
2 stængler bladselleri
1 lille bundt dild
2 spsk kapers
2 spsk god olivenolie
2 tsk dijon sennep
blade fra sellerien
salt og hvid peber

1. Hæld olien (eller vandet) fra tunen. Hæld vandet fra kikærterne og skyl dem i en si.

2. Snit bladselleri i tynde skiver og bland med tun, kikærter, creme fraiche, kapers og sennep. Hak dilden og rør ud i og smag til med salt og godt med hvid peber.

3. Pynt med blade fra selleri og dryp olie og evt. flere kapers over.

8 Comments

Post A Comment

  • Lisbeth.B
    Posted at 15:36h, 05 august Svar

    Tusinde tak for inspiration. Salaten smagte rigtig dejlig 🙂

  • Casper
    Posted at 18:13h, 29 juli Svar

    Det kan være jeg overser noget. Men er det noget specielt brød du har liggende ved siden af?

    • Mira Arkin
      Posted at 14:40h, 30 juli Svar

      Det er så vidt jeg kan se et endestykke fra et bondebrød fra Lagkagehuset 🙂

  • Lise
    Posted at 20:34h, 20 juni Svar

    Hej

    Jeg er en ung pige på 23år som skal starte på grundforløbet Mad til mennesker fordi jeg gerne vil være cater. Derfor har jeg selv fundet et praktiksted på en restaurant hvor jeg hjælper til i køknet og arbejder ulønnet her i sommeren inden skolestart, så jeg kan lære så meget som muligt og være godt forberedt.
    I den forbindelse manglede jeg lidt inspiration til b.la. salater (til frokoster m.m som er noget af det jeg får lov at lave) og fandt din blog som er rigtig god med gode billeder af anretningen.
    Tak for god inspiration.

    Mvh. Lise

  • Jimmi Jørgensen
    Posted at 18:20h, 29 marts Svar

    Det lyder super lækkert – og noget som skal prøves.

    Hmm…så er der bare lige det med bladselleri, bum bum….hvad sker der mon, hvis jeg udelader det.

    • Mira Arkin
      Posted at 17:01h, 03 april Svar

      Du kan selvfølgelig udelade bladsellerien, men så tænk over noget andet sprødt, der kan erstatte det. Det er rart med lidt crunch.

  • Rikke Rasmussen
    Posted at 00:38h, 13 marts Svar

    Hej Mira – yum, lyder som en lækker opskrift; jeg elsker både tun og kikærter, men har vist aldrig tænkt på at kombinere de to ting. Kikærterne blandes også bare i under punkt to, ikke? Mvh Rikke

    • Mira Arkin
      Posted at 11:56h, 13 marts Svar

      Hov, har jeg glemt dem? Ups – det retter jeg lige 🙂