Salat med kantareller, skinke, mozzarella og æg

Salat med kantareller, skinke, mozzarella og æg

Se lige denne lækre salat med kantareller. Den er fra frokost i går, hvor jeg lavede den til Peter og mig.
Efter et par dejlige uger i Frankrig er vi nemlig hjemme igen. Jeg kan godt sige jer, at jeg er glad for at være sammen med min have igen. Det er helt latterligt, hvor meget jeg har savnet at nusse med mine potter på terrassen (tomaterne har det fremragende!).  I går var Peter og jeg så hjemme og lave praktiske husting, mens børnene var i SFO og børnhave (ellers får vi intet lavet!) og så lavede jeg denne lækre salat med friske svenske kantareller og andet godt i. Den er perfekt som frokostret eller i mindre portioner som forret eller til brunch.

Salat med kantareller, skinke, mozzarella og æg

Stor frokostsalat til 2 pers.

150 g kantareller
1 hoved frillice salat (eller frisée, hvis du vil have den mere bitter)
6 skiver parmaskinke eller spegeskinke
125 g frisk mozzarella
2 æg
smør og olie til stegning

Vinaigrette
1 toppet tsk grov sennep
1 tsk honning
1 spsk rødvins- eller sherryeddike
6 spsk olivenolie
salt og sort peber

  1. Rens kantarellerne og del evt. store kantareller i halve – jeg river dem bare over. Steg dem i en meget varm pande i en blanding af smør og olie – ganske kort tid, så de stadig er faste. Krydr med salt og peber og tag svampene af varmen.
  2. Pluk salaten i grove stykker og kom i store dybe tallerkener. Fordel skinken i salaten og riv mozzarella i grove stykker og kom i. Steg æggene til spejlæg i en blanding af smør og olie.
  3. Lav imens vinaigretten: rør sennep og honning sammen med eddike og herefter olien. Krydr med salt og peber. Kom de lune svampe på salaten og hæld dressingen over. Top med spejlæg.
1Comment

Post A Comment

  • Camilla
    Posted at 10:19h, 08 august Svar

    Den ser absurd god ud!!!